35 bedrijven

Telecom

...

  Telecom

  De telecommunicatie- of telecom sector omvat alle bedrijven, particulieren en handelsorganisaties die communicatiediensten aanbieden aan mensen in Nederland. De Nederlandse telecomsector vertegenwoordigt niet alleen enorme bedragen aan jaarlijkse inkomsten, maar heeft ook een groot aantal mensen in dienst. Zowel op kantoor als in het veld. Via de telecomsector kunnen consumenten profiteren van telefoon, internet, gegevensoverdracht en een aantal extra communicatiediensten (zoals bijvoorbeeld faxen). 

  Vroeger waren veel telecommunicatie velden onderworpen aan overheidsregulering of zelfs overheidsbezit, zo stond KPN bijvoorbeeld vroeger bekend als PTT en was het volledig in handen van de Nederlandse overheid. In de afgelopen jaren is echter een groot deel van de telecomsector onderworpen aan deregulering of privatisering. Dit heeft niet alleen geresulteerd in nieuwe deals en meer flexibiliteit voor consumenten, maar ook de weg vrij gemaakt voor snelle innovatie en technologische vooruitgang. Natuurlijk houdt de overheid nog steeds toezicht op de sector, maar het heeft de sector niet meer in handen. 

  De telecomsector is op te delen in twee soorten communicatie: bekabelde communicatie en draadloze communicatie. Bekabelde communicatie vertegenwoordigt nog steeds het grootste veld binnen de telecomsector. Dit veld omvat bijvoorbeeld telefoon diensten via een vaste lijn, faxen en zelfs kabeltelevisie. Daarnaast omvat bekabelde communicatie ook de meeste internetdiensten, inclusief dial-up en DSL abonnementen. De telecomsector is ook verantwoordelijk voor het verzenden van draadloze communicatie, grotendeels door het gebruik van radiotorens. Dit omvat de steeds groter wordende industrie van mobiele telefoons, evenals mobiele datadiensten voor onze apparatuur.


  Telecom

  Doordat de telecomsector blijft groeien komen er ook steeds meer telecom aanbieders bij. Wat het lastig kan maken voor consumenten, zoals jij en ik, om een goede keuze te maken als het gaat om een telecom aanbieder. Want ga jij bijvoorbeeld voor een alles-in-één pakket bij één aanbieder of wil jij voor al jouw telecommunicatie een andere aanbieder? En welke telecomaanbieder past dan het best bij jou? En nog belangrijker: welke telecom aanbieder is voor jou het voordeligst? Om al jouw vragen te beantwoorden hebben wij, van ReviewsBird Nederland, op deze pagina diverse telecom aanbieders voor je op een rijtje gezet. Reviews van andere mensen kunnen jou namelijk helpen met de keuze maken voor een goede telecom aanbieder. Andere mensen, echte klanten, die jou voorgingen kunnen je namelijk precies vertellen of een bedrijf betrouwbaar is, of het overstappen makkelijk ging en of de aanbieder echt de goedkoopste is. Zo weet jij al waar je aan toe bent voor je een abonnement af gaat sluiten of voor je gaat overstappen. 

  Heb jij nou zelf al een ervaring met één of meerdere van de telecom aanbieders op deze pagina van onze review website? Dan zouden wij het op prijs stellen om ook jouw mening over deze bedrijven te horen. Hier kan jij namelijk andere mensen echt mee helpen. Het maakt niet uit of jouw review positief of negatief is, wij willen alles horen. Alvast bedankt dus, voor het achterlaten van jouw feedback en recensies.