Energie

Nederland telt heel veel energieleveranciers, zowel kleine (zoals bijvoorbeeld Budget Energie) en grote leveranciers (zoals bijvoorbeeld Eneco) die ook nog eens verschillende soorten energie leveren. Om een goede keuze te kunnen maken is het eerst belangrijk om uit te leggen welke verschillende manieren er zijn om energie op te wekken. Over het algemeen wordt er een onderscheid gemaakt tussen “groene” energie en “grijze” energie. Groene energie wordt op een duurzame en milieuvriendelijke manier opgewekt, terwijl grijze energie wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen, wat toch echt wel een stuk minder milieuvriendelijk is. 

Grijze energie wordt dus gewonnen uit fossiele brandstoffen. Het kan zijn dat je nog nooit van deze term gehoord hebt maar bij fossiele brandstoffen kan gedacht worden aan kolen, aardgas, en aardolie. Door verbranding van deze brandstoffen komt, naast energie dus, ook CO2 vrij. CO2 kan schadelijk zijn voor het milieu. Naast dat het schadelijk is voor het milieu raken deze zogeheten fossiele brandstoffen ook ooit een keer op en maakt het Nederland dus afhankelijk van andere landen waar wel grotere hoeveelheden fossiele brandstoffen aanwezig zijn. 

Het is daarom niet voor niks dat groene energie inmiddels een stuk belangrijker is geworden. Het is immers inmiddels bekend dat energiebronnen met fossiele brandstoffen negatieve effecten kunnen hebben op het milieu. Negatieve effecten kunnen bijvoorbeeld zijn: vervuiling, het ontstaan van schadelijke bijproducten en constante prijsschommelingen. Na jaren van onderzoek werd er een duurzaam en veiliger alternatief gevonden, namelijk groene energie die afkomstig is uit duurzame energiebronnen zoals zon, water en wind, waarvan wij in Nederland wel genoeg hebben. Je hebt zelf ook vast wel eens zonnepanelen op een dak zien liggen of windmolens zien draaien, omdat deze energiebronnen uit de natuur zelf komen zou je ze onuitputtelijk kunnen noemen.


Energie

Wij, van ReviewsBird Nederland, begrijpen dat het niet eenvoudig is om de beste energieleverancier te vinden die tegelijkertijd de goedkoopste voor jou is en misschien ook nog wel de duurzaamste. Meestal bieden energieleveranciers ook nog eens verschillende diensten aan, waardoor consumenten nog meer in de war raken. De ene biedt bijvoorbeeld goedkope energie aan, de andere duurzame energie, weer een ander stunt met mega aanbiedingen. Het is een uitdaging om informatie te krijgen en een beslissing te nemen over welke energieleverancier jij gaat kiezen. Daarom hebben wij voor jou, op deze pagina van onze review website, ervaringen van andere mensen die jou voorgingen met het kiezen van een energieleverancier op een rijtje gezet. 

Heb jij nou zelf een ervaring met één of misschien zelfs meerdere van de energieleveranciers op deze pagina gehad? Dan moedigen we jou ook aan om jouw feedback (mag zowel positief als negatief zijn) op ons reviewplatform te delen door middel van een review. Zo kan jij zelf ook weer andere mensen helpen om een goede keuze te maken als het gaat om energieleveranciers.