48 bedrijven

Eten & Drinken

Reviewsbird

Eten & Drinken

Traditioneel gezien is de Nederlandse keuken vrij saai, met veel aardappels, groenten en vlees (het bekende AVG’tje). Ontbijt en lunch zijn vaak brood met toppings zoals kaas of ham, terwijl het avondeten vlees en aardappelen is, aangevuld met seizoensgroenten. Het dieet bevat veel zuivelproducten en bevat relatief veel koolhydraten en vet. Zonder veel verfijningen kan de Nederlandse keuken het beste worden omschreven als rustiek, hoewel veel feestdagen wel worden gevierd met speciaal voedsel. Zo eten Nederlanders pepernoten tijdens Sinterklaas, oliebollen om het nieuwe jaar te vieren en beschuit met muisjes om de geboorte van een kind te vieren (blauwe muisjes voor een jongen en roze muisjes voor een meisje). 

Waar Nederland natuurlijk wel om bekend staat is hun Nederlandse bier (Heineken en Amstel zijn grote namen op de wereldkaart) en om de stroopwafels, waar buitenlanders echt van kunnen genieten en drop, waar buitenlanders vaak wat minder van kunnen genieten. 

Ondanks dat de traditionele Nederlandse keuken dus misschien als vrij saai kan worden gezien (door buitenlanders), kent ons land een hele hoop bars, restaurants en online winkels voor eten en drinken. En wat dacht je van de optie om eten te bestellen en thuis te laten bezorgen? Het is voor ons Nederlanders dus vrij gemakkelijk om de buitenlandse keuken te bezoeken in horecagelegenheden, of om het zelfs thuis te laten bezorgen.