Overheerlijke kerst desserts: unieke ideeën

Een kerstmaaltijd is niet compleet zonder één of twee overheerlijke kerst desserts. Deze heerlijke desserts maken van elke maaltijd immers een feest. En zorgen er bovendien voor dat iedereen daarna met een vol buikje tevreden op de bank blijft hangen.

Kerst Dessert maken of kopen?

Bij een feestelijk kerstdiner, met zijn eten en drinken, hoort absoluut een feestelijk dessert. Sterker nog: voor sommige personen is het toetje zelfs de favoriete gang van het kerstdiner! Heb je geen zin om zelf echt uitgebreid in de keuken te staan of alle mogelijke Kerst recepten af te speuren? Kijk dan eens in de ruime selectie van kant-en-klaar kerstgebak of -koekjes in een professionele taartenwinkel. Op ReviewsBird vind je diverse recensies van online taartenwinkels. Dan weet je zeker dat je een fijne taart op tafel zet. Ben je op zoek naar een goed recept om zelf te maken? In dit artikel geven we je drie geweldige kerst dessert ideeën.

Dessert idee 1: Malteser kersttaart

Maar als je het lef en de tijd ervoor hebt, fabriceer dan zelf een lekkere taart. Maak jouw dessert kerst makkelijk met bijvoorbeeld een prachtig ogende taart met overheerlijke Maltesers crunchy chocolade. Deze makkelijk te bereiden Malteser kersttaart met 6 porties is in ongeveer een uur te maken. Dit is een perfect kinder kerst dessert, waar je de volgende ingrediënten voor nodig hebt:

1 1/2 kopje bruine suiker
1 kopje melk
190 gram boter
1 1/4 kopje zelfrijzend bakmeel
3/4 kopje gewone bloem
3/4 kopje cacaopoeder
4 eieren
300 gram (gesmolten) pure chocolade
125 ml ingedikte room
30 gram boter
465 gram Mars Maltesers
200 gram (gesmolten) witte chocolade
2 of meer gekonfijte kersen

De bereidingswijze

Verwarm de oven op 180˚C voor. Vet de binnenkant van je puddingstomer in met boter. Doe de bruine suiker, melk en boter in een grote kom en smelt alles in de magnetron samen. Klop nu de droge ingrediënten (de meel en cacao) erdoor. Meng de eieren in een kan en klop deze er ook door. Klop dit alles tot het allemaal perfect gemixt is.

Giet het mengsel nu in je puddingstomer en plaats het 40 minuten (zonder deksel) in de oven. Controleer het na 40 minuten en verlaag de temperatuur naar 170˚C. Bak het vervolgens nog 10 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt. Laat het volledig afkoelen voordat je het mengsel van ganache toevoegt.

Smelt voor de ganache de pure chocolade, boter en room in de magnetron samen. Laat het daarna ongeveer 15 minuten staan ​​om het in te dikken. Snijd de hobbelige bovenkant van jouw puddingcake af. Zodat je deze gemakkelijk kunt omdraaien en ondersteboven kunt decoreren.

Bestrijk de taart hierna met de ganache. En nog voordat deze ganache volledig afgekoeld is, voeg jij de Maltesers toe. Begin daarvoor in het midden en vorm zo in het midden van de cake een ​​rij van chocolade balletjes. Werk vanaf daar in lijnen over de hele taart. Zet de cake minimaal twee uur in de koelkast om op te stijven.

Als de cake compleet is afgekoeld, dan smelt je de witte chocolade in een kom in de magnetron. Laat het tot kamertemperatuur afkoelen voordat je deze over de cake giet. Want anders smelten alle Maltesers!

Zodra de chocolade op kamertemperatuur is, dan giet je het over de bovenkant van je cake. Zodat het op de custard op een kerstpudding lijkt. Maar wacht hier niet te lang mee, anders begint de chocolade weer hard te worden.

Versier het met twee of meer gekonfijte kersen en bijvoorbeeld wat glanzende groene bladeren die je in jouw tuin kunt vinden. Je kunt natuurlijk ook hulst voor deze kerstversiering gebruiken.

Kerst dessert idee 2: Andere taart of pudding kerst dessert ideeën

Dit bovenstaande recept voor een Maltezer kersttaart is uiteraard maar één feestelijk dessert idee. Je zou bijvoorbeeld ook aan een Kerst crème brûlée, Ierse crème tiramisu of mini pavlova’s met exotische vruchten kunnen denken. Of wat dacht je van een kerst dessert in glas met kwark of ijs.

Dessert recept idee 3: Exotische kerst dessert mogelijkheden

Een Kerst dessert is de ideale aangelegenheid om eens iets exotisch aan te reiken. The Oriental Shop is de aangewezen plaats om veel Aziatische ingrediënten te vinden. Je zou zo onder meer Jus alpukat, een Indonesische romige Avocado shake, kunnen serveren. Of Chinese Lo mai chi gebakjes van kleefrijstmeel, gerold in gedroogde kokosnoot.

Een ander uniek idee is het klassieke Filipijnse dessert Sans Rival (letterlijk: zonder rivaal). Hoewel ongetwijfeld van Franse oorsprong, is dit een heuse favoriet die zijn naam echt eer aan doet. Het is een gebakken noten schuimgebakje. Maar in tegenstelling tot het Franse origineel, gebruikt de Filippijnse versie geroosterde cashewnoten in plaats van amandel of hazelnoot.

Dessert idee 4: Overheerlijke drankjes als luxe Kerst dessert

Een overheerlijk kerstdrankje met of zonder alcohol gaat er altijd wel in! Er zijn hiervoor vele cocktailrecepten te vinden, of unieke drankjes die gewoon perfect bij een luxe kerst dessert passen. Een slijterij kan jou onder andere de Tia Maria voor een luxe koffiecocktail aanleveren, of Bols drankjes voor een Martini espresso. Of brouw via Brouwland je eigen rode wijn voor een zabaglione met rood fruit.

Alles voor de beste afsluiter van een top kerstmaaltijd!

Maak naast je hoofdgerecht voor kerst kun je dit jaar ook een echte blikvanger van jouw grand dessert. Doe dit met lekkere ‘wow factor’ traktaties die gegarandeerd op iedereen indruk zullen maken. Om zo je kerstdiner in stijl af te sluiten!

Door Rea

Delen