Grutto vlees en vleespakket aanbod review

Misschien heb je wel eens van Grutto gehoord, de duurzame slagerij? Misschien ken je het nog wel van de vele namen die het bedrijf eerder heeft gehad, zoals bijvoorbeeld “Koop een Koe”, “Koop een Varken” of “Koop een Kip”. Ben jij nou van plan om Grutto vlees te kopen? In dit artikel op ReviewsBird beoordelen wij de vleespakketten, de prijzen en het aankoopproces. Lees dus snel verder voor meer informatie.

Wat is Grutto?

Zoals eerder genoemd was het bedrijf eerder bekend onder verschillende namen: Koop een Koe, Koop een Varken, Koop een Kip etc. Omdat het bedrijf zoveel “Koop een..” namen en webshops had, besloot de slagerij er een overkoepelende naam aan te geven, dit werd Grutto.

De grutto is een Nederlandse weidevogel die zich alleen laat zien op land waar de grond gezond is. In die grond is het bodemleven namelijk op peil en is er dus genoeg voedsel voor de vogel. Vanwege deze kieskeurigheid, wordt de grutto vaak gebruikt als maatstaf om te ontdekken of land gezond is. Dat klonk het bedrijf bekend in de oren. Net als de grutto laten zij zich alleen zien bij boeren die goed voor hun grond en hun dieren zorgen.

Wat verkoopt Grutto?

Tegenwoordig is er een grote maatschappelijke impasse over vlees. Discussies waaien op met extreme tegenstellingen over de oplossing naar de toekomst. Grutto gelooft dat dierlijke eiwitten een belangrijke bron voor het menselijke dieet zijn, mits deze dierlijke eiwitten uit een voedselsysteem komen dat een gezonde bodem achterlaat voor de volgende generatie en van dieren komen die een goed leven hebben gehad.

Grutto vleespakket

Daarom verkoopt Grutto dus daadwerkelijk alleen vlees van dieren die een goed leven hebben gehad bij Nederlandse boeren. Op de website van Grutto kan je verschillende pakketten Grutto vlees bestellen: rundvlees, varkensvlees, kip, vis of een combi pakket.

Bij elk pakket wat je bestelt bij Grutto slagerij staat vermeld bij welke boer het vandaan komt, zo houdt Grutto hun proces ook daadwerkelijk transparant. Ook verspilt Grutto Nederland geen enkel stuk vlees, elk deel van de koe, het varken of van de kip wordt ook daadwerkelijk gebruikt. Dit doet het bedrijf om verspilling tegen te gaan.

Grutto vlees bestellen gebeurd zo

Maar hoe gaat het bestelproces van Grutto dan in zijn werk? Bij Grutto koop je samen met anderen traceerbaar vlees. Wanneer je op een van de dieren klikt op de officiele website van Grutto kan je het bestelproces van het door jouw gekozen dier lezen. Het vlees dat je dan bestelt, wordt vers en gekoeld (niet bevroren) bij jou thuis bezorgd. Hier gaat wel wat weken overheen, aangezien je eerst moet wachten tot er genoeg anderen zijn en daarna het vlees nog ongeveer drie weken gerijpt moet worden.

Grutto vlees ontvang je (bijna) in heel Nederland

Het bedrijf werkt met een externe leverancier die door (bijna) heel Nederland met gekoelde busjes rijdt. De enige plekken waar Grutto nog niet levert zijn op de Waddeneilanden en in Vlaanderen. Een week voor Grutto komt leveren, krijg je nog een e-mail om je er aan te herinneren dat je pakket er aan komt en krijg je ook de mogelijkheid om eventueel nog een ander lever moment te kiezen.

Grutto vlees review - ons oordeel!

Wil jij nou Grutto vlees kopen maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Dan hebben wij hier voor jou onze Grutto reviews. Lees dus snel verder.

Allereerst, over het vlees zelf waren wij dik tevreden. We hebben twee keer besteld: een combi pakket (BBQ Mix) en een koe pakket luxe. Beide pakketten ontvingen we binnen vijf weken. Het is jammer dat het zo lang duurt maar doordat het een goed doel heeft vonden wij het niet erg om zo lang te wachten.

In ons BBQ Mix combi pakket ontvingen we rund, kip en varkensvlees met zo’n vijftien verschillende vleesstukken. Toen wij een week van tevoren een mailtje ontvingen met de verwachte leverdatum hebben wij gelijk dat weekend een BBQ met vrienden ingepland. Iedereen was zeer te spreken over de goede kwaliteit van het vlees. Alles smaakte daadwerkelijk naar kwaliteitsvlees. Niet alles kwam op bij de BBQ dus hebben we de rest ingevroren.

Daarnaast hadden we dus ook een koe pakket luxe besteld. Zelf eten wij veel rundvlees en dus wilden we dit wel een keertje graag proberen. We ontvingen veertien vleesstukken voor € 169,95. Nou vonden wij dit wat aan de dure kant, maar ook hier hielden we onszelf weer voor ogen dat het voor een goed doel was. Het vlees was fantastisch! Het enige waar we tegenaan liepen was dat we (met zijn tweeën) niet al het vlees op hebben kunnen krijgen voor het bedierf. Volgende keer zullen we dus een gewoon koe pakket bestellen in plaats van een koe pakket luxe.

Ondanks dat het dus even duurde voordat het binnen kwam en dat wij het iets aan de dure kant vonden waren we erg tevreden over het vlees zelf. Het is echt vers en van kwaliteit en dat proef je wel degelijk. Wij zouden dus zeker nog een keer een pakket aanschaffen bij Grutto. Wij zouden je aanraden om zelf even te kijken naar de reviews op onze website, voordat je je beslissing maakt.

Nog meer reviews

Nu je onze Grutto vlees ervaringen hebt gelezen ben je misschien wel benieuwd naar andere reviews. Op onze website kun je nog meer reviews over online slagers vinden. Zo weet je precies wat klanten vinden van Nederlandse slagerijen.

Door Mo

Delen