38 bedrijven

Dating

...

  Dating

  Er zijn in Nederland bijna drie miljoen vrijgezellen. Een groot deel daarvan zou best een relatie willen, maar hoe vind je die tegenwoordig? Dat gaat uiteraard nog steeds via werk, vrienden of uitgaan. Maar ook het online daten heeft sinds de jaren 2000 een enorme opmars gemaakt. In 2003 zei in een enquête van het CBS nog maar 1,7% van de samenwoners elkaar via internet te hebben leren kennen. In 2013 was dat al gestegen naar 13%. Dat is naar verwachting alleen maar verder opgelopen, want in deze cijfers mist één hele belangrijke ontwikkeling: de opkomst van dating apps. 

  De meeste dating apps werken ongeveer hetzelfde. Of je nou op Tinder zit, je de hele dag aan het swipen bent op Bumble of dat je te vinden bent op één van de vele andere apps:  Je ziet één of meerdere foto’s van iemand met een kort tekstje erbij. Als je diegene leuk vindt kan je naar rechts swipen. Als die ander dat ook doe heb je een match en kun je elkaar berichtjes sturen. 

  Als je kijkt naar de onderzoeken over online daten van voor alle dating apps, zag je dat vooral 50-plussers via internet de liefde vonden. Veel jongeren vonden online daten op dat moment nog een beetje suf. Dat is door de vele online dating apps behoorlijk veranderd. Nu zie je dat de 50-plussers vooral op dating websites te vinden zijn en de jongere generatie vooral op dating apps.


  Dating

  Naast dating apps en de traditionele dating websites is er tegenwoordig ook een nieuwe trend bij gekomen: Niche dating sites. Er is immers nog voldoende ruimte voor dating communities voor mensen met specifieke interesses en verschillende culturele, etnische en religieuze achtergronden. Er zijn niche datingsites voor mensen met de meest uiteenlopende kenmerken en voorkeuren, zoals bijvoorbeeld:  vegetariërs, boeren, Apple fans, golfers, hondenliefhebbers en rijke mensen om er maar een paar te noemen. 

  Je kunt dus verschillende dating websites en apps bezoeken om een paar leuke dates te vinden, maar hoe kies je nou de beste? Welke past het beste bij jouw wensen en welke is het meest betrouwbaar? Er zijn namelijk tegenwoordig een hoop frauduleuze dating sites waar je bijvoorbeeld extra moet betalen voor matches, maar waar deze extra matches dan worden “gespeeld” door chatbots. Om te voorkomen dat je hier in trapt en om er voor te zorgen dat jouw gegevens en privacy gewaarborgd zijn, is het altijd raadzaam om van tevoren de reviews van andere mensen die jou voorgingen te lezen. Daarom hebben wij, van ReviewsBird Nederland, op ons beoordelingsplatform alle datingsites voor je op een rijtje gezet met beoordelingen. Zo krijg jij een duidelijk en nauwkeurig beeld over de verschillende opties voor je ervoor kiest om online te gaan daten. 

  Heb jij nou zelf al eens eerder een ervaring gehad met één of misschien meerdere van de dating apps of sites op deze pagina van onze review website? Dan moedigen we je aan om ook zeker jouw review achter te laten. Het maakt niet uit of jij een positieve of negatieve ervaring hebt gehad, laat deze achter! Zo kan jij ook weer andere mensen helpen met het vinden van een leuke date.