29 bedrijven

Dating

Reviewsbird

Dating

Er zijn in Nederland bijna drie miljoen vrijgezellen. Een groot deel daarvan zou best een relatie willen, maar hoe vind je die tegenwoordig? Dat gaat uiteraard nog steeds via werk, vrienden of uitgaan. Maar ook het online daten heeft sinds de jaren 2000 een enorme opmars gemaakt. In 2003 zei in een enquête van het CBS nog maar 1,7% van de samenwoners elkaar via internet te hebben leren kennen. In 2013 was dat al gestegen naar 13%. Dat is naar verwachting alleen maar verder opgelopen, want in deze cijfers mist één hele belangrijke ontwikkeling: de opkomst van dating apps. 

De meeste dating apps werken ongeveer hetzelfde. Of je nou op Tinder zit, je de hele dag aan het swipen bent op Bumble of dat je te vinden bent op één van de vele andere apps:  Je ziet één of meerdere foto’s van iemand met een kort tekstje erbij. Als je diegene leuk vindt kan je naar rechts swipen. Als die ander dat ook doe heb je een match en kun je elkaar berichtjes sturen. 

Als je kijkt naar de onderzoeken over online daten van voor alle dating apps, zag je dat vooral 50-plussers via internet de liefde vonden. Veel jongeren vonden online daten op dat moment nog een beetje suf. Dat is door de vele online dating apps behoorlijk veranderd. Nu zie je dat de 50-plussers vooral op dating websites te vinden zijn en de jongere generatie vooral op dating apps.