20 bedrijven

Lenen

...

  Lenen

  Veel Nederlanders hebben wel eens een keer geld geleend of lenen op dit moment geld. Bureau Krediet Registratie (BKR), dat alle leningen die Nederlanders hebben afgesloten registreert, geeft aan dat bijna elf miljoen Nederlanders in het systeem staan die één of meerdere leningen hebben afgesloten. Dit kunnen simpele dingen zijn zoals bijvoorbeeld een telefoon abonnement, maar ook grotere leningen zoals bijvoorbeeld een hypotheek of een lening van een grote verbouwing.  

  Als je eenmaal voor een lening kiest, dan komt daar best veel bij kijken. Vaak kan je er namelijk veel meer uithalen dan je denkt. Lees daarom even deze tips om slimmer te lenen: 

  Kijk verder dan je eigen bank. Ondanks dat het je eigen bank is betekent dat niet per sé dat zij per definitie de scherpste rente aanbieden. Vergelijk daarom leningen en vraag altijd meerdere offertes aan. Kijk hierbij niet alleen naar de rente, maar ook naar de voorwaarden. Kan je bijvoorbeeld boetevrij aflossen? En hoelang heb je om af te lossen? 

  Stem de looptijd van je lening af op de gebruiksduur van het object waar je voor leent. Stel dat je bijvoorbeeld een auto koopt en je verwacht er zo’n vier jaar in te gaan rijden, dan sluit je een lening af voor iets korter dan vier jaar. 

  Los af! Kies bij voorkeur een lening met een zo kort mogelijke looptijd. Je hoort niet voor niks vaak de slogan “geld lenen kost geld” bij de reclames op TV. Het is daarom ook belangrijk om af te lossen als dit mogelijk voor jou (en boetevrij) is. 

  Je gaat een lening altijd aan voor langere termijn. Maar probeer ook om verder te kijken, vraag jezelf af of je de lening volgend jaar ook nog kunt betalen, of dat jaar erna. Kan dit niet? Wacht dan toch nog maar even met het afsluiten van de lening.


  Lenen

  Met deze tips kom je al een heel eind als het gaat om verantwoord lenen. Toch hebben we nog een bonus tip voor je, eigenlijk de belangrijkste tip: Lees de reviews van klanten die je voorgingen! Echte klanten weten vaak of er addertjes onder het gras zitten in je contracten, of dat een kredietverstrekker wel echt betrouwbaar is en of je boetevrij kan aflossen. Op deze pagina van ReviewsBird Nederland hebben we daarom voor jou de reviews van echte klanten op een rijtje gezet, zo kan jij straks een goede en verantwoorde keuze maken. 

  Heb jij nou zelf een ervaring met één of meerdere van de kredietverstrekkers op deze pagina van onze review website? Dan zouden wij het op prijs stellen als jij ook jouw reviews en/of beoordelingen wil achterlaten. Zo kan jij ook weer andere mensen helpen om een goede en slimme keuze te maken als het gaat om het aangaan van een lening. Alvast bedankt dus, voor het achterlaten van jouw recensies en feedback. Het wordt zeer gewaardeerd!