28 bedrijven

Verzekeringen

...

  Verzekeringen

  Iedereen in Nederland is wel ergens voor verzekerd. Of het nou een (in Nederland verplichte) zorgverzekering is, een autoverzekering is of misschien zelfs wel een inboedelverzekering is, iedereen heeft wel minstens één verzekering op zijn naam staan. Het is dan ook niet zo gek dat er in Nederland zo’n zestig verzekeringsmaatschappijen actief zijn. Verzekeringen zijn namelijk een grote en belangrijke business, als er geld te verdienen is aan premies en er is waarde aan verbonden, zal er zeker een bedrijf zijn die graag jouw verzekering wil dekken. Je kan verzekeringen indelen in verschillende subcategorieën: 

  Reisverzekeringen
  Als jij op vakantie gaat, is het raadzaam om ervoor te zorgen dat je financieel gedekt bent. Als er iets gebeurt op jouw vakantieadres kan je dan namelijk contact opnemen met je verzekeraar om te betalen voor onverwachte gebeurtenissen. Of misschien wordt je reis wel onverwachts geannuleerd, de kans dat je je geld terug krijgt als je geen verzekering hebt afgesloten is dan erg klein. Toch kan het erg lastig zijn om een goede verzekeringsmaatschappij te vinden die gespecialiseerd is in reizen en ook nog eens bij jouw wensen past. En hoe weet je of een verzekeraar wel echt betrouwbaar is? En hoe weet je zeker dat ze zullen uitkeren als er wat gebeurt? 

  Zorgverzekeringen
  In Nederland zijn er veel mensen die last hebben van een medisch probleem of onderliggende aandoening. Ziektekosten zijn tegenwoordig erg duur, dus is het handig dat er verzekeringsmaatschappijen zijn die jou kunnen helpen je ziektekosten te vergoeden. Of je nou een ernstig medisch probleem hebt of dat je af en toe naar de tandarts gaat, het hebben van een zorgverzekering is erg handig. Daarom heeft de Nederlandse overheid het hebben van een zorgverzekering ook verplicht gesteld, iedereen moet deze dus afsluiten. Toch kan het lastig zijn om uit het grote aanbod aan zorgverzekeraars in Nederland een keuze te maken, vooral ook omdat elke verzekeraar weer andere pakketten aanbiedt. Ga jij bijvoorbeeld voor een collectieve verzekering, of wil je misschien een aanvullende verzekering? Iedereen heeft andere wensen.


  Verzekeringen

  Opstal/inboedelverzekeringen
  Het afsluiten van een opstalverzekering of inboedelverzekering voor je huis kan erg voordelig zijn. Dit soort verzekeringen beschermt namelijk niet alleen je huis tegen extreme weersomstandigheden, diefstallen en andere verliezen, maar kan je op de lange termijn ook een hoop geld schelen. Toch zitten mensen vaak met een hoop vragen als het gaat om het afsluiten van een verzekering voor hun huis, zoals bijvoorbeeld: Welke verzekeringsmaatschappij kan ik het beste kiezen? Is deze wel betrouwbaar? Biedt deze maatschappij verzekeringen aan tegen betaalbare tarieven? 

  Overige verzekeringen
  Naast de meest typische verzekeringssector (zorg, auto, etc.) zijn er natuurlijk ook gespecialiseerde verzekeringsmaatschappijen die polissen verkopen die geschikt zijn voor bepaalde levensgebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een levensverzekering of een uitvaartverzekering. Ondanks dat je er waarschijnlijk niet graag mee bezig bent, is het handig om alvast wat dingen te regelen voor je nabestaanden in de toekomst. Maar er zijn ook andere speciale verzekeringen, denk bijvoorbeeld maar eens aan dat dure antieke meubel wat je misschien speciaal wil laten verzekeren of die ketting die je ooit van je oma hebt gekregen. Ook hier geldt weer: er zijn zoveel verzekeringen om uit te kiezen, hoe weet je nou honderd procent zeker dat jij de beste verzekeringsmaatschappij voor jou kiest? 

  Om al jouw vragen over al deze soorten verzekeringen te beantwoorden, hebben wij van ReviewsBird Nederland geprobeerd om het jou wat gemakkelijker te maken. Op deze pagina van ons reviewplatform vind je namelijk een lijst van verzekeraars die allerlei soorten verzekeringen aanbieden, van auto- tot zorgverzekeringen en van inboedel- tot uitvaartverzekeringen. Hiermee worden al jouw vragen die je misschien wel hebt beantwoordt, zoals: is deze verzekeraar wel betrouwbaar? Welke verzekeringsmaatschappij is het goedkoopst? Kan ik beter een collectieve of een individuele verzekering afsluiten? En hoe weet ik nou honderd procent zeker of deze verzekeraar wel echt bij mij past? Lees wat er over de verschillende verzekeringsmaatschappijen is gezegd in de reviews die echte klanten hebben achtergelaten en check de vijfsterren schaal voordat jij een keuze maakt. 

  Heb jij nou zelf een ervaring met één of misschien meer van de verzekeringsmaatschappijen op deze pagina van onze review website? Dan vragen wij jou ook, om als je even tijd hebt, een review achter te laten. Zo kan jij ook weer andere mensen helpen om een slimme en verantwoorde keuze te maken als het gaat om verzekeringen.