Online daten voor beginners!

Online daten voor beginners!

Dating

Wanneer je tegenwoordig aan iemand vraagt hoe ze hun huidige partner hebben leren kennen, hoor je vaak dat de eerste gesprekken online gevoerd werden via dating apps. Wanneer je dit aan iemand vraagt die al 20 jaar samen is met zijn of haar partner zal dit waarschijnlijk niet hetzelfde antwoord zijn!

Wat is online daten?

Het concept daten is in de laatste jaren, zoals de meeste andere dingen, gedigitaliseerd. Je kan online mensen leren kennen en erna pas afspreken. Voor de meeste mensen is dit handig. Zo hoeven ze niet die moeilijke eerste stap te zetten in het echte leven of ze worden niet in het bijzijn van andere mensen afgewezen!

Er is geen specifieke definitie voor online daten, dit komt doordat er veel verschillende datingsites zijn die specifieke doelen hebben! We hebben het vandaag over de verschillende soorten dating websites die je kan vinden in Nederland!

Ben je benieuwd hoe het online daten werkt of hoe je een betrouwbare dating website kan vinden? Dan kan je best verder lezen! In deze blog bespreken we het allemaal!

Hoe kan je online daten?

Als je al een lange tijd niet meer op dates bent geweest kan het zijn dat je helemaal nieuw bent tot het online daten. Ook voor mensen die online daten in het begin niet helemaal vertrouwde is het tegenwoordig niet meer zo evident om mensen in het echt te leren kennen.

Door de verschillende lockdowns is het daten tijdens corona een beetje stilgevallen, dit is echter niet meer het geval. Afspraakjes kunnen weer gemaakt worden en we kunnen het huis weer uit om gezellig naar een café te gaan!

Tegenwoordig is ook iedereen met zijn of haar mobieltje bezig. Er wordt dus steeds meer gekozen voor een account op een dating app.

Wanneer je voor de eerste keer Nederlandse datingsites opzoekt merk je al snel dat je voor heel wat van deze sites een maandelijks bedrag moet betalen om de diensten te kunnen gebruiken. Je weet op voorhand ook niet of de gebruikers van deze site op zoek zijn naar een relatie, een seks afspraak, of dat ze overspel willen omdat ze zich niet volledig voldaan voelen in hun normale relatie.

Meestal is dit niet zo prijsvriendelijk, dus gaan we vaak opzoek naar gratis datingsites in Nederland.

 

Weet je niet goed hoe je jezelf moet aanmelden voor een datingsite? Dan hebben wij het perfecte stappenplan voor je!

Stap 1: Zoek naar een datingsite die bij je past

De eerste stap die je moet zetten is het vinden van de geschikte datingsite die bij jou past! Zo heb je een hele hoop verschillende soorten datingsites waar je je voor kan inschrijven.

Je hebt bijvoorbeeld datingsites die specifiek voor sex dating ontwikkeld zijn. De mensen die hier een account op maken, willen graag nieuwe dingen in de slaapkamer proberen door extra mensen uit te nodigen. Het kan ook zijn dat je eventjes genoeg hebt van een normale relatie maar dat je toch nog zin hebt in de seksuele aspecten ervan.

Een andere datingsite soort zijn de sites die zich focussen op alternatief daten of het spiritueel daten, hierbij ontmoet je mensen die een andere, vaak alternatieve, kijk op het leven hebben. Denk hierbij maar aan uiterlijk, spiritualiteit en creativiteit. De mensen die deze sites gebruiken hebben vaak een open mind voor verschillende voorstellen van ideeën.

Op deze sites hoeft een ontmoeting niet altijd te leiden tot een volgende afspraak of een relatie, het kan ook zijn dat je je volgende vakantie maatje vindt!

Doordat het aanbod zo divers is, en omdat je voor de meeste diensten moet betalen, is het belangrijk dat je weet waar je je voor inschrijft! Een manier waar je dit mee te weten kan komen is door het lezen van de reviews op onze website! Hier vind je de ervaringen terug van de mensen die al gebruik gemaakt hebben van deze datingsites.

Door middel van deze reviews kan je een beter inzicht krijgen op de diensten van de site, zonder dat je een effectief abonnement moet aangaan!

Stap 2: Maak je account aan

Wanneer je de geschikte website gekozen hebt waar jij gebruik van wilt maken, is het tijd om je account in orde te krijgen. Hier moet je vaak informatie over jezelf invullen zoals: Je naam, leeftijd, geslacht, en het geslacht van de personen waar je naar op zoek bent!

Je moet hier vaak ook een korte intro over jezelf toevoegen. De meeste apps of sites vereisen ook dat je een aantal foto’s van jezelf upload zodat de andere gebruikers weten met wie ze in contact komen!

Stap 3: Match met andere gebruikers en stuur ze een berichtje!

Wanneer je je volledige account hebt aangemaakt, kan je uiteindelijk in contact komen met de andere gebruikers op de site. Wanneer je iemand leuk vindt of wanneer je interesse hebt om een andere persoon beter te leren kennen, kun je ze een berichtje sturen om hen dit te laten weten.

Als ze jou dan ook leuk vinden zullen ze een berichtje terugsturen. Je kan er dan voor kiezen om elkaar beter te leren kennen via de app of via de site, of je kan natuurlijk in het echt afspreken bij een café! De afspraakjes komen meestal pas tot stand wanneer je al een beetje over elkaar kent, dit zorgt ervoor dat het niet zo een intimiderende avond zal worden!

Zoals je kan zien is het online daten niet zo heel ingewikkeld om aan te beginnen! Voor de mensen die er pas aan beginnen hebben we ook nog een aantal tips die je kan gebruiken wanneer je je account voor de eerste keer aanmaakt.

Zorg voor een mooie “etalage”

Aangezien er veel verschillende gebruikers op de website zullen zijn, moet je een profiel hebben dat de aandacht trekt tussen alle andere profielen. Zoek daarom naar foto’s waar je goed op uitziet.

Aangezien de meeste dating apps werken met foto’s, wordt de effectieve profiel tekst pas gelezen wanneer je de aandacht hebt kunnen trekken van de andere partij! Maak dus de juiste keuze!

Ook is het belangrijk dat je een korte beschrijving over jezelf hebt zodat mensen al iets meer over je weten wanneer ze aan het gesprek beginnen!

Zo zou je in een winkelstraat ook niet een winkel binnenlopen die helemaal niet opvalt!

 

Zorg voor een goede openingszin

Wanneer je een gesprek wilt starten, is het ook belangrijk dat je dit op een originele manier doet. Zo krijg je met een “hey, hoe gaat ie?” vaak niet eens een antwoord. Je wilt natuurlijk wel een reactie en het uiteindelijke doel is om de aandacht van de andere partij enkel bij jou te houden!

Het kan namelijk zijn dat de andere partij verschillende nieuwe mensen heeft leren kennen, en deze nieuwe mensen zullen allemaal de aandacht van je nieuwe contact proberen op te eisen!

Maak via je profiel duidelijk waar je naar op zoek bent

Veel datingsites hebben andere doelen, zo kan je op de een terecht voor spiritueel daten, op de andere kan je terecht voor alternatief daten en er zijn dan ook nog de datingsites die er enkel zijn om seks afspraakjes te maken.

Het kan ook zijn dat je op een zeer algemene datingsite zit, hier is het dan belangrijk dat je aan de andere partijen laat weten waar je zelf naar op zoek bent. Dit kan je best doen zodat je elkaars tijd niet zou verspillen. Als jij bijvoorbeeld op zoek bent naar een serieuze relatie, is het waarschijnlijk niet zo leuk als je er op de eerste date pas achter komt dat de andere partij al een relatie heeft en dat hij of zij enkel seksueel contact wilt.

Wanneer je deze tips gebruikt zul je al snel merken dat je enkel met mensen in contact komt die op dezelfde golflengte zitten en op zoek zijn naar hetzelfde soort contact als waar jij naar op zoek bent!

Wat je moet weten over daten

Online daten is tegenwoordig de standaard vorm van daten en er zijn veel verschillende opties wanneer het aankomt op datingsites of dating apps. Je moet dus op zoek gaan naar de website of app die het beste bij je past.

Wanneer je een account aanmaakt zul je vaak informatie over jezelf moeten geven en ook foto’s uploaden zodat andere mensen kunnen zien met wie ze zijn aan het praten. Het is dus een goed idee om je beste foto’s te gebruiken aangezien dit de aandacht van de andere leden zal trekken. Het wordt dus als het ware de etalage van je dating profiel!

De meeste datingsites hebben abonnementen of kosten om in contact te komen met andere leden. Het is dus belangrijk dat je op voorhand weet wat de diensten van de website precies zijn. Om hierachter te komen kan je best reviews lezen over de ervaringen van andere mensen. Dit kan je doen via onze website, wie weet vind je er jouw keuze wel tussen!

Meer Dating