Grutto slagerij review: alles wat je moet weten

Ben jij al bekend met de Nederlandse slagerij Grutto, of misschien dat je het bedrijf nog wel kent onder hun eerdere naam “Koop een Koe”? In dit artikel reviewen we het vlees aanbod, de prijzen, kortingscodes, recepten en het bestelproces van Grutto Nederland. Ben jij nou benieuwd naar deze slagerij? Lees dan snel even onze beoordeling op ReviewsBird NL!

Wat is Grutto?

Bij Grutto slagerij koop je een deel van een koe. Als de gehele koe verkocht is, wordt de koe geslacht en het vlees verwerkt. Het vleespakket wordt dan gekoeld en bij je thuisbezorgd. Het bedrijf geeft aan het belangrijk te vinden dat je precies weet waar je vlees vandaan komt, daarom lees je alle informatie over de boeren en de koeien op de officiële website van het bedrijf. Naast koeien verkoopt Grutto slagerij tegenwoordig ook varkensvlees, vis en kip. Alles wordt verkocht in pakketten die gewoon ingevroren kunnen worden.

De naam Grutto

Het bedrijf stond natuurlijk eerst bekend als “Koop een Koe”, dit werd later veranderd naar Grutto. De grutto is een Nederlandse weidevogel die zich alleen laat zien op land waar de grond gezond is. In die grond is het bodemleven namelijk op peil en is er dus genoeg voedsel voor de vogel. Vanwege deze kieskeurigheid, wordt de grutto vaak gebruikt als maatstaf om te ontdekken of land gezond is. Dat klonk het bedrijf bekend in de oren. Net als de grutto laten zij zich alleen zien bij boeren die goed voor hun grond en hun dieren zorgen. Het bedrijf heeft dan ook de missie om de vleesindustrie natuurlijker, gezonder en duurzamer te maken.

Een koe kopen bij Grutto

Bij Grutto Nederland kan je dus terecht voor duurzaam vlees. Als je vlees van Grutto bestelt krijgt je pakket een nummer, dat het unieke (oor)nummer is van het dier. Zo is jouw Grutto vlees helemaal traceerbaar. Het bedrijf voegt geen onnatuurlijke E-nummers, kleurstoffen, bind- of conserveringsmiddelen toe aan het vlees. En het grootste voordeel: zelfs het grootste pakket past in een normale vriezer lade (met afmetingen van 59 x 39 x 11 cm).

Het vleesaanbod van Grutto

Grutto heeft dus een ruim, en duurzaam, vleesaanbod.Vroeger verkocht het bedrijf alleen rundvlees (koeien) maar tegenwoordig biedt de slagerij ook varkensvlees, kip en zalm aan. Ook is het mogelijk om een combi pakket te bestellen of om bio vlees te bestellen. Bij elk pakket wat je bestelt staat vermeld bij welke boer het vandaan komt, zo houdt Grutto hun proces ook daadwerkelijk transparant. Ook verspilt Grutto Nederland geen enkel stuk vlees, elk deel van de koe (of de andere dieren) wordt ook daadwerkelijk gebruikt. Dit echt om verspilling tegen te gaan.

Verzending bij Grutto

Het enige nadeel vonden wij dat we vrij lang op ons vlees moesten wachten. Je hoeft bij Grutto namelijk geen “vandaag besteld, morgen in huis” te verwachten. De koeien (en andere dieren) worden pas geslacht als er een hele koe (of ander dier) verkocht is. Dit om verspilling tegen te gaan. Daarnaast rijpt het vlees ook nog ongeveer drie weken, dit is onmisbaar voor de beste smaak en malsheid van het vlees. Zo kan het zijn dat je je vlees pas na vier of vijf weken ontvangt. Een BBQ snel plannen is niet echt mogelijk hierdoor. Het vlees wordt echter wel vers en gekoeld bezorgd door heel Nederland en je proeft wel echt dat het kwaliteitsvlees is.

Het bestelproces van Grutto

Hoe het bestelproces zelf in zijn werk gaat bij Grutto? Dat vonden wij vrij gemakkelijk gaan. Je hebt op de website van Grutto dus de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende pakketten: rundvlees, kip, varkensvlees, wild of zalm. Wij gingen voor rundvlees aangezien het bedrijf daar het best bekend om staat. Wij ontvingen ons pakket binnen vijf weken. De reden dat het zo lang duurde is dat het bedrijf echt wacht tot alle pakketten verkocht zijn, daarna halen zij het dier bij de (Nederlandse) boer op en verwerken ze het vlees.

Op de website staat ook vermeld bij welke boer het vlees vandaan komt, wij ervaarden deze transparantie als zeer prettig. Ook vonden we het fijn dat we altijd de track & trace konden gebruiken om ons vleespakket van Grutto te volgen.

Grutto Recepten

Omdat wij zoveel vlees ontvingen bij ons pakket kwam niet alles op bij de BBQ die we organiseerden. Daarom gingen we op zoek naar makkelijke recepten en tips over hoe we het vlees moesten bereiden. Gelukkig heeft Grutto op hun eigen website aardig wat makkelijke recepten staan.

Wij probeerden twee van de recepten van Grutto: de steak sandwich met spinazie en de goulashsoep. Beide waren erg gemakkelijk te bereiden en de meeste ingrediënten uit de recepten hadden wij al in huis. Omdat de recepten stap voor stap zijn uitgewerkt zijn ze erg makkelijk te volgen, zelfs voor mensen die niet van koken houden of niet vaak koken. Ook handig is dat de recepten die op de website staan niet alleen met vlees zijn, op onze BBQ hadden we ook wat vegetarische vrienden uitgenodigd die we het recept voor de aardappeltjes van Grutto voorschotelden. Ze vonden het heerlijk!

Prijzen

Natuurlijk is een goed stuk vlees vaak niet goedkoop. Ook de stukken vlees van Grutto zijn daarom misschien iets duurder dan dat je ze normaal in de supermarkt koopt. Maar het vlees van Grutto is natuurlijk wel op een duurzame manier geproduceerd.

Prijzen van verschillende pakketten

Zoals eerder genoemd heb je keuzen tussen verschillende pakketten: rundvlees, kip, varkensvlees, vis en een combi. Rundvlees, kip en varkensvlees kan je ook in een bio variant bestellen. Maar hoe duur kost zoiets dan precies? Wij hebben de prijzen hieronder even voor je op een rijtje gezet:

Rundvlees

 • Koe pakket klein € 84,95 € 3,27 p.p. per maaltijd

 • Koe pakket € 129,95 € 2,41 p.p. per maaltijd

 • Koe pakket luxe € 169,95 € 2,66 p.p. per maaltijd

 • Waterbuffel pakket special € 99,95 € 3,57 p.p. per maaltijd

Kip

 • Kip pakket € 79,95 € 2,50 p.p. per maaltijd

 • Kip pakket + hele kip € 94,95 € 2,64 p.p. per maaltijd

 • Kip pakket luxe € 114,95 € 3,19 p.p. per maaltijd

Varkensvlees

 • Varken pakket klein € 74,95 € 2,68 p.p. per maaltijd

 • Varken pakket € 119,95 € 2,14 p.p. per maaltijd

Vis

 • Wilde Keta Zalm € 114,95 € 4,11 p.p. per maaltijd

 • Wilde Keta Zalm Luxe € 164,95 € 4,12 p.p. per maaltijd

Combi

 • BBQ Mix pakket € 99,95 € 2,50 p.p. per maaltijd

 • Combi pakket bio € 129,95 € 3,09 p.p. per maaltijd

Is dit het goedkoopste vlees wat we ooit gegeten hebben? Nee, zeker niet. Maar de prijs-kwaliteit verhouding is wel erg goed. Je proeft namelijk wel degelijk dat het vlees vers is en van kwaliteit.

Grutto kortingscodes

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten of er kortingscodes beschikbaar zijn voor Grutto en hoe deze werken. Bij Grutto NL hoef je geen mega kortingen te verwachten van vijftig procent of meer. Het duurzame verdienmodel van Grutto betekent namelijk een eerlijke prijs voor zowel de boer als voor jou als consument. Wel heeft heeft het bedrijf regelmatig acties en aanbiedingen speciaal voor nieuwe klanten. Na het invullen van een geldige code ontvang je dan bijvoorbeeld €2,50 of soms wel €5,00 korting op een bestelling. Dat is toch altijd mooi meegenomen!

Wij haalden een kortingscode voor Grutto van de website Maaltijdbox.com. Het invullen van de kortingscode bij Grutto ging erg gemakkelijk. We kozen een pakket en plaatsten deze in ons winkelmandje. Hier stond het veld “kortingscode invoeren” al aangegeven. Door onze gevonden actiecode hier te plakken en op de knop “inwisselen” te drukken werd de korting bij Grutto automatisch verwerkt. Zo bespaarden wij €5,00 op ons pakket.

Wat jij moet weten over Grutto NL

Over het algemeen was onze review over Grutto vrij positief. Toch zijn er een paar kleine puntjes die we nogmaals willen benoemen omdat ze handig voor jou, als consument, zijn om te weten:

Verzending van Grutto

Je hoeft bij Grutto geen “vandaag besteld, morgen in huis” te verwachten. De koeien (en andere dieren) worden pas geslacht als er een hele koe (of ander dier) verkocht is. Dit om verspilling tegen te gaan. Daarnaast rijpt het vlees ook nog drie weken om het extra op smaak te brengen. Zo kan het zijn dat je je vlees pas na vier of vijf weken ontvangt.

Duurzame productie

Al het vlees, maakt niet uit of dit nou rundvlees, varkensvlees, vis of kip is, word duurzaam geproduceerd door Nederlandse boeren. Op de website kan je bij elk pakket zien staan bij welke boer jouw pakket vandaan komt. Er zijn op verschillende manieren kortingscodes te vinden als je wilt bestellen bij Grutto vlees. Vergeet deze niet in te wisselen in het veld “kortingscode invoeren” voordat je gaat afrekenen.

Wij hopen dat je wat aan deze review van ReviewsBird hebt gehad. Op onze website vind je ook nog andere reviews over maaltijdbox aanbieders, kijk daarom snel even verder!

Door Mo

Delen