Voorgerecht kerst: populaire recepten en tips!

Ben jij nog op zoek naar inspiratie als het gaat om kerst gerechten? Dan zit je hier helemaal goed, want in dit blog geven we je een aantal verrassende suggesties. Op deze manier staat er ook bij jou dit jaar in een handomdraai iets lekkers op tafel.

Voorgerecht kerst ideeën

Als de feestdagen weer voor deur staan, gaan mens massaal op zoek naar inspiratie om verrassend voor dag te komen met de lekkerste en mooiste kerst gerechten. Na een gezellig kerst ontbijt begint een geslaagd diner natuurlijk met een goed voorgerecht. Ben je niet zo'n ster in de keuken, maak het jezelf dan niet te moeilijk. Een soepje of kerst salade doet het altijd goed. Wil jij je passie kwijt in een voorgerecht of gewoon eens wat anders proberen, ga dan voor een bladerdeegtaartje met ei. Lekker met stukjes zalm of spek en wat lente-ui voor wat extra finesse. Surf ook eens naar ReviewsBird. Op deze site delen mensen hun ervaringen en kun je tal van leuke ideeën op doen. Hieronder geven we je nog een paar voorproefjes:

Kerst voorgerecht: vegetarisch

Carpaccio is toch wel een van de meest bekende en geliefde kerst voorgerechten. Wie denkt dat dit enkel met vlees bereid kan worden, zit er naast. Er zijn vele varianten te bedenken. Eet jij of iemand van jouw gasten vegetarisch? Geef er dan een smaakvolle twist aan door te kiezen voor bietencarpaccio, al dan niet gegarneerd met pijnboompitten en frisse dressing.

Kerst voorgerecht: trio

Hoe leuk is het bovendien om te gaan voor een trio van de meest smakelijke gerechtje? Zoiets valt doorgaans zeer goed in de smaak. Wanneer je het ook nog eens leuk en misschien zelfs wel stijlvol weet te presenteren, is het ook een lust voor het oog. Bepaal vooraf welke kant je op wilt met je kerst recepten (vis of vlees, warm en/of koud) en houdt een product als basis aan. Neem nu bijvoorbeeld kipfilet. Zeer geschikt voor een fijn soepje, erg lekker in de ragout en serveer je er een kip cocktailtje met ananas en kerrie bij als derde gerechtje, dan is het feest helemaal compleet!

Koud voorgerecht voor tijdens kerst

Een voorgerecht is bij uitstek het onderdeel van de maaltijd dat ook koud geserveerd kan worden. Gevulde witlofblaadjes zijn altijd een goede optie. Eenvoudig te bereiden, koud te reserveren en zowel aan te te passen aan de vlees- en visliefhebber. Voeg bijvoorbeeld blokjes ham toe of ga voor combinatie van walnoten en geitenkaas.

Welke webshops kun je gebruiken voor je voorgerechten?

Ben je geïnspireerd geraakt en kun je niet wachten om met een kerst recept aan de slag te gaan? Dan wil je vast weten waar je zoal terecht kunt voor lekkere producten om van jouw kerst gerecht een succes te maken. Je kunt zoals vanouds naar een winkel, maar tegenwoordig kun je online ook prima slagen.

Zo is er Grutto; een aanbieder waar je het vlees direct van de boer koopt. Je vindt er ongetwijfeld iets heerlijks voor welke maaltijd dan ook. Ben je nu groot liefhebber van de Aziatische keuken? Ga dan eens naar The Oriental Shop. Hier kun je voor veel producten terecht en dat gewoon vanuit je stoel.

Wist je tot slot dat kruiden en specerijen een gerecht op eenvoudige wijze om kunnen toveren tot een ware, culinaire creatie? Van Beekum Specerijen is een verkoper van dergelijke producten, die zeker die moeite waard zijn om te bekijken en wellicht te proberen. Zelfs als je keuze is gevallen op een voorgerecht voor kerst dat kant en klaar is, kun je het met deze producten naar eigen smaak verfijnen.

Door Rea

Delen