Wat is de beste telecom provider voor jou?

Wat is de beste telecom provider voor jou?

Telecom

Telecom: Wat houdt dat in?

Telecom, ook bekend als telecommunicatie, is de verzamelnaam voor verschillende vormen van communicatiemethoden. De term wordt gebruikt wanneer het gaat over het verzenden en ontvangen van berichten of andere informatie over een grote afstand, zonder dat iemand hier zich voor hoeft te verplaatsen!

Wanneer we het over telecom hebben, gaat het meestal over de consument die contracten voor diensten moet afsluiten en bepaalde systemen moet aankopen! Je moet hier wel opletten, veel bedrijven zijn hier ook “consument” ze maken namelijk ook allemaal gebruik van deze diensten en systemen!

Verschillende vormen van telecom

We gebruiken vandaag de dag nog verschillende vormen van Telecommunicatie! Wanneer je naar de radio luistert bijvoorbeeld of wanneer je iemand een berichtje stuurt via WhatsApp! Berichten versturen via het internet is tegenwoordig een van de meest populaire communicatie methodes!

Het internet: De populairste vorm van telecom!

We kunnen ons geen wereld meer indenken zonder het internet. We gebruiken het internet bijvoorbeeld voor sociale media, internet tv, het streamen van video’s of het voeren van online meetings! De mogelijkheden die we met het internet hebben zijn bijna oneindig! Vandaar ook dat het een van de meest populaire vormen van telecommunicatie is!

Het internet is niet enkel populair voor persoonlijk gebruik, er zijn namelijk ook een heel aantal bedrijven die intern gebruik maken van het internet. Zo wordt het gebruikt voor de interne communicatie van collega’s maar ook voor de communicatie van de klantenservice met de klanten!

Het internet is echter niet gratis, je moet er verschillende dingen voor hebben voordat je er gebruik van kan maken. Zo heb je bijvoorbeeld niets aan mobiel internet, zonder een mobieltje. Ook moet je een keuze maken bij welke internet provider je een contract gaat afsluiten om gebruik te kunnen maken van deze diensten!

Voordat je ergens een contract aangaat is het belangrijk dat je weet waarvoor jij het internet gebruikt!

Wanneer je enkel een vaste computer hebt en deze niet al te intensief wilt gebruiken, zit je met een standaard abonnement op de juiste plek. Zo kan je bij Ziggo terecht voor een “start” abonnement. Hierbij krijg je een bepaalde internetsnelheid die perfect is voor het browsen van het internet! Zo kan je je computer op jouw manier gebruiken!

Dit pakket zou echter niet voldoende zijn in een huishouden waar er veel mensen op het internet surfen. Normale gezinnen kijken al vaker internet tv en om dit allemaal vlotjes te laten verlopen kan je best voor een uitgebreider abonnement gaan!

Wanneer je weet wat je ongeveer nodig hebt of waar je je internet vooral voor gaat gebruiken, kan je online vergelijkingswebsites opzoeken waar je de verschillende internet providers met elkaar kan gaan vergelijken! Ook raden we je aan om reviews te lezen over de provider die je eventueel wilt kiezen. De mening van andere kunnen je helpen om de keuze te maken. Als er bijvoorbeeld een groot deel van de mensen een negatieve ervaring hebben met een bepaald bedrijf, kan dit je helpen om niet voor de diensten hiervan te kiezen!

Pro tip!

Voordat je je contract afsluit, kan je best zelf wat onderzoek doen naar de bepaalde promoties die je online kan terugvinden! Zo krijg je bij veel internet abonnementen gratis een standaard TV-pakket of je krijgt de eerste aantal maanden een korting als welkomst bonus! Als het niet meteen duidelijk is of je provider een aanbieding heeft of niet, kan je ook altijd contact opnemen met de klantendienst!

Telefonie

Een andere vorm van telecommunicatie is natuurlijk de Telefoon! We hebben het dan zowel over de vaste als over de mobiele telefoons. Geef het maar toe, we kunnen niet meer zonder! De jeugd is tegenwoordig bijna vergroeid met hun smartphones, maar de volwassenen doen er niet veel voor onder! Een dag zonder mobiele telefoon is voor veel mensen echt een uitdaging!

Dit komt doordat we tegenwoordig ook zoveel verschillende dingen doen met onze telefoons. Zo gebruiken de meeste mensen het als wekker, of lezen ze het nieuws op hun mobieltje terwijl ze hun koffie in de morgen drinken!

Doordat de telefoons zo populair zijn, zijn er ook veel providers die hier op inspelen en verschillende extra diensten voorzien voor nieuwe klanten!

Vaste telefoon

De vaste telefoon kom je steeds minder vaak tegen, iedereen heeft namelijk een mobieltje en hiermee ben je altijd en overal te bereiken. Een abonnement of een contract afsluiten voor vaste telefonie is vaak niet meer mogelijk. Je krijgt het echter wel gratis wanneer je een internet of tv abonnement afsluit! Weet je niet of dit ook bij jou pakket zit? Dan kan je best je huidige provider contacteren en er naar vragen!

Mobiele telefoon

Smartphones zijn tegenwoordig de norm wanneer het aankomt op telefonie. Zowel kinderen als volwassenen gebruiken de smartphones bij bijna alles wat ze doen. De smartphones hebben ook de mogelijkheid om veel meer te doen dan enkel te bellen of berichtjes te sturen. Om die reden zullen verschillende providers ook verschillende soorten abonnementen aanbieden!

Zo heb je voor de mensen die vooral veel internet gebruiken met hun mobiele telefoons abonnementen waarbij je onbeperkt internet op krijgt! Dit is vooral handig wanneer je niet echt belt of berichtjes stuurt maar meer gebruik maakt van sociale media of video streaming apps!

Steeds meer providers voorzien nu ook abonnementen waarbij je toegang krijgt tot 5G! Voor de mensen die het niet weten: 5G is een razendsnelle variant van het mobiele internet! Voordat je een abonnement hiervoor afsluit moet je er wel zeker van zijn dat je telefoon het aankan! Je kan dit nagaan wanneer je een nieuwe telefoon wilt kopen! 

Ook zijn er verschillende providers die samen met een 5G abonnement een telefoon met 5G capabiliteiten aanbieden! Wanneer je hiervoor kiest, ben je er zeker van dat je telefoon het aankan! Zo kan je op de website van Vodafone checken of je telefoon 5G aankan of niet. Indien je telefoon het aankan, krijg je bij het Red abonnement van Vodafone ook meteen toegang tot het 5G netwerk!

Heb je nog een telefoon die perfect in orde is? Dan kan je ook gaan voor een Sim only abonnement. Hierbij krijg je enkel de simkaart van een bepaalde provider, en ben je niet verplicht om een toestel aan te kopen!

Bij deze abonnementen betaal je vaak maandelijks een vast bedrag! Voor de mensen die dit niet willen, kunnen bij veel providers ook nog altijd terecht voor een prepaid kaart. hiermee krijg je ook nog voordelen zoals extra mobiel internet, maar je kiest zelf hoeveel je betaald. Als je bijvoorbeeld je telefoon een aantal weken niet gebruikt hoef je hier ook niet extra voor te betalen. Zodra je je telefoon dan wel weer gebruikt kan je zelf bepalen welk bedrag je op je kaartje oplaadt!

Een provider probeert je dan wel maandelijks te laten “herladen” door middel van verschillende voordelen. Bijvoorbeeld als je voor €15 doet opwaarderen, krijg je gedurende 30 dagen onbeperkt internet. Wanneer die 30 dagen om zijn, zal dit voordeel ook vervallen, tenzij je weet voor €15 herlaadt! Dit is vooral handig voor mensen die hun mobiele telefoon niet intensief gebruiken!

Doordat er tegenwoordig veel verschillende opties zijn waarvoor je kan kiezen, kan het zijn dat het maken van de juiste keuze onmogelijk lijkt! Daarom kan je best eerst bepalen waarvoor je je mobiele telefoon het meeste gaat gebruiken! We raden je ook aan om de verschillende providers met elkaar te vergelijken en er eventueel reviews over te lezen.

De ervaring van andere kan je namelijk helpen om er achter te komen hoe een bedrijf met zijn of haar klanten, en de verschillende problemen of situaties die zich voor doen, omgaat!

Alles wat je moet weten over telecommunicatie

De verschillende vormen van telecom zijn door de jaren heen sterk geëvolueerd! De meest populaire vorm van telecom, het internet, wordt dagelijks door miljarden mensen gebruikt! Een goed abonnement hebben is dus voor de meeste mensen zeker een MUST! Bij het afsluiten van een nieuw contract is het ook belangrijk dat je weet waarvoor jij je internet gebruikt zodat je niet teveel gaat betalen!

Het internet is iets wat we altijd bij ons willen hebben, maar we weten allemaal ook dat je zonder toestel geen toegang hebt tot het internet. Het kiezen van een geschikte mobiele telefoon of een smartphone met 5G compatibiliteit is ook zeer belangrijk! Doe daarom eerst voldoende onderzoek, door middel van het lezen van reviews, naar welk abonnement en welk toestel het beste bij je past!

Soms houdt de “beste” optie ook in dat je een maandje moet wachten, veel providers hebben om de paar maanden speciale acties waarbij je bovenop de normale diensten heel wat voordelen kan krijgen! Houdt alles dus goed in de gaten!

Meer Telecom