Canal Digitaal

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Bestellen 10
Service 10
Prijs 10
Bezorging 10

Totaal

10
100% zou hier weer kopen

Canal Digitaal

Canal Digitaal, eerder ook wel CanalDigitaal, is een Nederlandse aanbieder van satelliettelevisie via het satellietnetwerk van SES Astra, en daarnaast van IPTV. De bedrijfsnaam is ontstaan na de overname door Canal+. Het eerste deel is een verwijzing naar het moederbedrijf (Canal, Frans voor kanaal). Toen het bedrijf van eigenaar wisselde, bleef de naam intact. Op deze pagina kunt u de aanbevelingen, klachten en tips van andere mensen over Canal Digitaal lezen of u kunt daarnaast ook zelf uw eigen aanbevelingen, klachten en tips over het bedrijf achterlaten door middel van een review. Ook kunt u op deze website op andere soortgelijke bedrijven zoeken.

Over Canal Digitaal

Satelliettelevisie in Europa werd bekend in het midden van de jaren 80 van de twintigste eeuw. Tot die tijd waren er schotelantennes nodig van zo'n 2,40 meter doorsnee om de signalen te kunnen ontvangen. Een ommekeer kwam er met twee satellieten die zodanig sterke signalen hadden dat ze met een schotelantenne van 90cm ontvangen konden worden. In het midden van de jaren 90 stond het satellietlandschap wederom voor een grote verandering, de analoge satellietkanalen stopten en daarvoor kwamen digitale kanalen in de plaats. Op 1 juli 1996 werd Canal Digitaal opgericht, in die tijd met de naam MultiChoice.

Producten en diensten van Canal Digitaal

Canal Digitaal biedt via de satelliet ongeveer hetzelfde aanbod als kabeltelevisie en interactieve televisie. Naast het aanbod van Canal Digitaal kunnen alle ongecodeerde ("free-to-air") kanalen op de satelliet worden bekeken zoals bijvoorbeeld BVN en veel Duitse en Britsee zenders. Ook veel Nederlandse radiozenders zijn ongecodeerd te ontvangen zoals bijvoorbeeld Sky Radio en Radio Veronica. Het instappakket, BasisHD, bevat onder meer de Nederlandse en Belgische publieke radio- en televisiezenders en de Nederlandse commerciële omroepen. Vroeger kon men na registratie en activatie van een Canal Digitaal smartcard kosteloos naar de Nederlandse publieke omroep (NPO) kijken. Hiervoor werden alleen eenmalige registratiekosten berekend. HDit eindigde op 1 augustus 2014, sindsdien maakt ook deze zender deel uit van het BasisHD pakket.

Maar wie abonneert zich dan zoal op Canal Digitaal? De abonnees van Canal Digitaal zijn voor een deel hobbyisten die naast het Nederlandse aanbod ook nog honderden of zelfs duizenden andere buitenlandse zenders willen ontvangen, maar het is ook een deel huishoudens in kabelloze gebieden waar satelliettelevisie de enige ontvangstmogelijkheid is. OOk maken recreanten op de camping of op de boot gebruik van een schotelantenne. In het verleden verkozen sommige mensen satelliettelevisie boven kabeltelevisie vanwege de prijs- en kwaliteitsverhouding, maar dit is door forse prijsstijgingen al jaren niet meer van toepassing.

Aanbevelingen, klachten en tips over Canal Digitaal

Heeft u nou ook een mening en/of beoordeling over Canal Digitaal? ReviewsBird is opgericht om over verschillende bedrijven een transparant beeld te krijgen. Het is daarom ook goed om uw oordeel en/of mening door middel van een review over Canal Digitaal op ReviewsBird te delen. Ook kunt u op ReviewsBird de aanbevelingen, klachten en tips van andere mensen over Canal Digitaal vinden en uw eigen aanbevelingen, klachten en tips achterlaten. Lees hier dan ook de ervaringen van andere mensen over Canal Digitaal of laat uw eigen ervaring door middel van een review over Canal Digitaal nu achter.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews ( 0 )

Nog geen reviews.

Schrijf zelf een review

Anderen bekeken ook