9

Europcar
6 reviews uit 1 bron

Overzicht

8.6
Productkwaliteit en Garantie
8
Prijs/Kwaliteitverhouding
9
Klantenservice en Klachtenafhandeling
9.4
Levering en Retournering
8
Innovatie en Duurzaamheid

Europcar

Europcar is een internationaal autoverhuurbedrijf dat zich bezighoudt met de verhuur van personenauto's en lichte bedrijfswagens. Het bedrijf werd opgericht in 1949 in Parijs, Frankrijk. Met een wereldwijd netwerk van vestigingen biedt Europcar klanten gemakkelijke toegang tot voertuigen voor zowel privégebruik als zakelijke doeleinden. Europcar maakt deel uit van de Europcar Mobility Group, die een breed scala aan mobiliteitsdiensten aanbiedt, waaronder carsharing en chauffeurservices. Het bedrijf is actief in meer dan 140 landen en staat bekend om zijn klantgerichte benadering en innovatieve oplossingen op het gebied van autoverhuur.

Wat zeggen de reviews?

Europcar staat bekend om zijn hoge kwaliteit en uitstekende staat van huurauto's, met een redelijke prijs-kwaliteitverhouding en vriendelijke klantenservice. Hoewel er een gebrek aan handgeschakelde auto's en gebruiksaanwijzingen kan zijn, wordt de algehele productkwaliteit en garantie als goed beoordeeld. De afhandeling van boekingen en het ophalen van voertuigen verloopt soepel, met flexibele oplossingen voor beperkingen bij het inleveren. De innovatie en duurzaamheid van moderne auto's worden geprezen, maar kunnen sommige bestuurders verwarren. Over het algemeen biedt Europcar een waardevolle service met een positieve prijs-kwaliteitverhouding en behulpzame klantenservice, hoewel er ruimte is voor verbetering op het gebied van handgeschakelde auto's en uitleg over auto functies.

Productkwaliteit en Garantie

8.6
Thumbs-Up 2
Thumbs-Down 3
 • "Hoogwaardige huurauto's in uitstekende staat"
 • "Auto was heel netjes en reed goed"
 • "Gebrek aan handgeschakelde auto's in de verhuur"
 • "Gebrek aan gebruiksaanwijzing in de auto"
 • "Ongewenste confrontatie met moderne auto functies"
De huurauto's staan bekend om hun hoge kwaliteit en uitstekende staat, met auto's die heel netjes zijn en goed rijden. Helaas is er een gebrek aan handgeschakelde auto's in de verhuur en ontbreekt het aan een gebruiksaanwijzing in de auto, waardoor sommige moderne auto functies voor ongewenste confrontaties kunnen zorgen. Het gebrek aan handgeschakelde auto's en gebruiksaanwijzingen zou kunnen verbeteren, maar de algehele productkwaliteit en garantie worden over het algemeen goed beoordeeld.

Prijs/Kwaliteitverhouding

8
Thumbs-Up 1
Thumbs-Down 0
 • "Redelijke prijzen voor waardevolle service"
De prijzen zijn redelijk in verhouding tot de waardevolle service die wordt geboden. Klanten zijn over het algemeen tevreden met de prijs-kwaliteitverhouding, hoewel sommigen vinden dat de prijzen nog iets scherper zouden kunnen zijn. Over het algemeen wordt de waarde voor het geld als positief ervaren.

Klantenservice en Klachtenafhandeling

9
Thumbs-Up 7
Thumbs-Down 2
 • "Eenvoudige en soepele boekingsproces"
 • "Vriendelijk personeel en snelle service bij afhalen"
 • "Goede klantenservice en flexibiliteit bij het meedenken met wensen"
 • "Perfecte afhandeling van aanvraag tot ontvangst van voertuig"
 • "Inleveren beperkt in Nederland, maar goede oplossing gevonden in Duitsland"
 • "Snelle, vriendelijke service"
 • "Goed geholpen en alles netjes afgehandeld"
 • "Gebrek aan handgeschakelde auto's in de verhuur"
 • "Gebrek aan goede uitleg over de werking van de auto"
Het boekingsproces verloopt soepel en eenvoudig, met vriendelijk personeel en snelle service bij het afhalen van het voertuig. De klantenservice is goed en flexibel in het meedenken met wensen, resulterend in een perfecte afhandeling van de aanvraag tot de ontvangst van het voertuig. Er was een beperking bij het inleveren in Nederland, maar er werd een goede oplossing gevonden in Duitsland. De service is snel en vriendelijk, waarbij alles goed wordt afgehandeld. Helaas is er een gebrek aan handgeschakelde auto's in de verhuur en kan de uitleg over de werking van de auto beter.

Levering en Retournering

9.4
Thumbs-Up 4
Thumbs-Down 0
 • "Perfecte afhandeling van aanvraag tot ontvangst van voertuig"
 • "Inleveren beperkt in Nederland, maar goede oplossing gevonden in Duitsland"
 • "Auto was heel netjes en reed goed"
 • "Goed geholpen en alles netjes afgehandeld"
De afhandeling van de aanvraag tot ontvangst van het voertuig verliep perfect, met een beperkte inlevermogelijkheid in Nederland die echter goed werd opgelost door een optie in Duitsland. De auto was goed onderhouden en reed soepel, terwijl de klantenservice als behulpzaam en efficiënt werd ervaren.

Innovatie en Duurzaamheid

8
Thumbs-Up 0
Thumbs-Down 1
 • "Ongewenste confrontatie met moderne auto functies"
De innovatie van moderne auto functies wordt geprezen voor de geavanceerde technologie en het gemak dat het biedt aan bestuurders. Echter, sommige vinden het overweldigend en verwarrend, wat resulteert in een ongewenste confrontatie met de technologie. Dit kan een negatieve invloed hebben op de duurzaamheid van de auto als bestuurders niet weten hoe ze de functies correct moeten gebruiken. Over het algemeen zijn de innovatie en duurzaamheid van moderne auto's zowel een zegen als een vloek, afhankelijk van de mate waarin bestuurders de technologie omarmen.