De beste en meest comfortabele sportleggings voor mannen

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, een strakke sportlegging bij mannen. Met een goede, elastische sportlegging til je je workout naar een hoger level. Je kan vrij bewegen en jezelf daarom nog beter focussen op je sportieve doelstellingen. De meeste sportleggings voor heren zijn ademend, windafstotend en vochtafvoerend. Het cliché dat sportleggings alleen voor vrouwen zijn en niet voor mannen, is inmiddels allang verleden tijd. Welke legging het beste is is per sport afhankelijk. Voor buiten hardlopen heb je namelijk een andere legging nodig dan voor krachttraining in de sportschool.

Wat is de beste sportleggings voor mannen?

Wat de beste sportlegging voor jou is hangt echt af van wat je met de legging wilt gaan doen. Een korte sportlegging voor heren is bijvoorbeeld ideaal tijdens zomerdagen, of als basislaag voor onder een voetbal- of golfbroek. Deze biedt extra ondersteuning, kropt niet op en schuurt niet langs je benen. Is het buiten koud, bijvoorbeeld als je gaat hardlopen in de winter?Ga dan voor een lange sportlegging, eventueel met thermo- of fleece binnenvoering. Zo koelen je spieren niet te snel af en blijf je relatief warm. Doe jij vaak aan cardio trainingen? Dan kan een vochtafvoerende legging helpen om het overtollige zweet af te voeren. Nike heeft een sportlegging voor heren met Dri-FIT technologie die hier erg goed voor is. Zo blijf jij droog en voel je je comfortabel. Werk je overdag en ga je ‘s avonds nog naar buiten om te sporten? Dan kan je ook een reflecterende legging aantrekken zodat je goed zichtbaar bent. Sport- en fitness winkels waar je wellicht kan kijken voor deze leggings zijn: Adidas, Nike, Reebok, Avantisport en Under Armour.

Kies de goede maat

Ben jij van plan om een sportlegging voor heren aan te schaffen? Dan is het ook belangrijk dat je de juiste maat koopt. Een goede sportlegging zorgt immers voor betere sportprestaties. Zorg er daarom altijd voor dat de sportlegging zo goed mogelijk aansluit op het lichaam. Zo laat de legging je figuur optimaal tot zijn recht komen. Maar de legging moet ook weer niet te strak zitten, zodat hij je bloedsomloop in de weg gaat zitten. Het belangrijkste van alles is natuurlijk dat je je comfortabel voelt in de legging. Voel je je bijvoorbeeld niet zo zelfverzekerd over je benen of buik? Draag dan eventueel een korte of lange wijde broek erover. Of combineer de sportlegging met een oversized hoodie of t-shirt.

Lees de reviews

Omdat er zoveel aanbod is in heren sportleggings is het soms moeilijk om een goede keuze te maken. Daarom is het altijd raadzaam om de reviews te lezen van andere klanten die jou voorgingen in het aanschaffen van een sportlegging. Zo kan jij van de fouten en keuzes van andere mensen leren en een bewuste keuze maken.

Door Rea

Delen