Hoe vind je de beste sportlegging?

Een goede sportlegging voor dames vinden is niet zo makkelijk als het lijkt. Je kent het misschien wel, je zet je met volle overgave in voor die zumba of bodypump les, maar je bent meer bezig met je afzakkende sportlegging omhoog hijsen dan met de les zelf. Na het optrekken zit je legging misschien even goed, maar na een paar minuten voel je hem alweer langzaam naar beneden glijden… erg vervelend! Daarom leggen geven wij je in dit artikel een aantal tips hoe jij de beste sportlegging (die niet afzakt) vind, zodat je deze ongemakken kan voorkomen.

Tip 1: Kijk welke sportlegging bij jouw training past

De ene training is de andere niet, bij hardlopen maakt je lichaam bijvoorbeeld hele andere bewegingen dan bij krachttraining of hockey. Bij het kiezen van een sportlegging is het dan ook belangrijk om rekening te houden met het type sport of training waar je de legging graag voor wilt gaan gebruiken. Zoek jij bijvoorbeeld de beste sportlegging om te squatten? Dan zal je waarschijnlijk niet voor een lichte doorschijnende sportlegging gaan.

Tip 2: Kijk altijd eerst naar het materiaal

Bij het uitkiezen van sportkleding wordt vaak gekeken naar de pasvorm, de maat, het merk (bijvoorbeeld een Nike sportlegging) en het uiterlijk van de kleding. Het materiaal van de kleding wordt echter vaak vergeten, en dat terwijl materiaal zo belangrijk is. Verschillende materialen hebben namelijk verschillende eigenschappen.

Katoen is bijvoorbeeld zacht en lekker warm. Dit is goed voor bijvoorbeeld yoga of pilates maar voor cardio of krachttraining zouden we dit materiaal niet aanraden. Katoen houdt namelijk veel vocht vast wat voor zweetplekken kan zorgen.

Polyester zal niet snel voor zweetvlekken zorgen, maar is weer niet erg warm. Wel ideaal voor bijvoorbeeld cardio dus.

Elastaan (ook wel lycra of spandex genoemd) is ontzettend rekbaar waardoor sportleggings van dit materiaal als een tweede huid aanvoelen. Elastaan zou wel eens de beste sportlegging kunnen zijn als je zwanger bent.

Tip 3: Zorg dat je de juiste maat hebt

Hoe fijn het materiaal van je sportlegging ook is, hij zal alleen goed zitten als je de juiste maat kiest. Het is dus belangrijk om sportleggings uitgebreid te passen. Bestel je een sportlegging online? Pak dan altijd de maattabel van het merk van de legging erbij. De maten kunnen van merk tot merk behoorlijk verschillen, waar je bij het ene merk in een M past, heb je bij het andere merk misschien wel een XS nodig. Als je het echt niet weet kan je ook altijd nog de reviews online lezen voor je een sportlegging bestelt.

Tip 4: Lees de reviews

Zoals net genoemd, als je het echt niet weet, lees de reviews! Op het beoordelingsplatform van ReviewsBird vind jij reviews over de beste sportwinkelketens, denk bijvoorbeeld maar eens aan Perry Sport, Runnerinn of Avantisport. Lees de reviews van klanten die je voorgingen bij het aanschaffen van een nieuwe sportlegging en maak door het lezen van hun beoordelingen de juiste keuze.

Door Rea

Delen