De voordelen van seamless sportleggings

Ben jij op zoek naar een nieuwe sportlegging voor dames of een sportlegging voor heren en weet je niet wat je precies moet zoeken? Je hebt de uitdrukking “seamless sportleggings” vast wel eens eerder gehoord. Seamless is Engels voor naadloos, maar wat is er dan precies naadloos? En waarom zijn seamless leggings opeens zo populair geworden onder de fitnesskleding?

Wat zijn seamless sportleggings?

Het verschil tussen een “normale” sportlegging en een “seamless” sportlegging zit hem in de productie. Seamless leggings zijn namelijk gemaakt met een stof die al rond gebreid is voordat de stof wordt gesneden en aan elkaar wordt genaaid. Hoewel naadloos (seamless) niet “helemaal geen naden”betekent, betekent het wel een stuk minder naden. Daarom zullen de leggings bijvoorbeeld minder snel schuren tegen je huid. Er zijn nog tal van andere voordelen van seamless sportleggings. In dit artikel behandelen we er een paar.

Voordeel 1: Seamless leggings verminderen huidirritatie

Omdat seamless leggings ontworpen zijn met weinig of geen naden, kan jij met een gerust hart gaan sporten zonder dat je je druk hoeft te maken om huidirritaties of schuurplekjes. De meeste huidirritaties van sportleggings komen namelijk van de naden die langs je huid schuren.

Voordeel 2: De pasvorm van seamless leggings

Seamless sportleggings zijn over het algemeen op een speciale manier ontworpen waardoor de leggings zowel lichtgewicht als duurzaam zijn. De vezels zijn geweven in een stuk stof, waardoor de seamless legging een strak passende pasvorm heeft. Kleine tip: als je een high waisted seamless sportlegging aanschaft kan dit nog een extra shape effect hebben waardoor jouw benen en billen nog mooier uitkomen.

Voordeel 3: Anti-bacteriële eigenschappen

Hoewel seamless sportleggings een strakke pasvorm hebben, laat het de huid wel ademen. Dit betekent dat je veel kan zweten en je je nog steeds fris en zelfverzekerd kan voelen.

Voordeel 4: Bewegingsvrijheid

Door de stretch van de stof bewegen seamless sportleggings met je bewegingen mee. Hierdoor kan jij het beste uit je workout halen zonder dat je je beperkt voelt door je sportkleding. De stretch van de stof hoeft echter niet automatisch te betekenen dat elke seamless sportlegging squat proof is, dit kan je altijd zelf nog het beste testen door te squatten in het pashokje of door de reviews over sportwinkels online te lezen voor je een legging aanschaft.

Voordeel 5: Fijne stof op de huid

Het is al eens eerder genoemd, maar seamless sportleggings zijn vaak flexibel en lichtgewicht waardoor de stof erg zacht voelt tegen je huid.

Nu je weet wat seamless sportleggings zijn en wat de voordelen van seamless sportleggings zijn is het tijd om een keuze te maken. Wij raden aan om altijd vooraf de reviews te checken over een bedrijf voor je een legging aanschaft. Op het beoordelingsplatform van ReviewsBird kan jij Perry Sport of JD Sports reviews lezen, maar ook nog veel meer beoordelingen van echte klanten over andere bedrijven.

Door Rea

Delen