Hip In De Regen

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Bestellen 10
Service 10
Prijs 10
Bezorging 10

Totaal

10
100% zou hier weer kopen

Hip In De Regen

Een regenjas is een functionele, lichtgewicht waterdichte jas met één of twee rijen knopen, die wordt gedragen als bescherming tegen de regen. De regenjas, een van de meest typisch Britse herenjassen, ontstond toen de Schotse chemicus Charles Macintosh in 1823 patent aanvroeg op een waterdichte stof en zijn naam is sindsdien synoniem geworden met de regenjas.

Hoewel niet alle bovenkleding waterdicht hoeft te zijn, kon tot het begin van de negentiende eeuw de meerderheid van de bovenkleding op de markt geen water afstoten, tenzij speciaal behandeld met olie. In het begin van de negentiende eeuw waren er vele pogingen gedaan om stof doeltreffend waterdicht te maken, maar de methode die Charles Macintosh in het begin van de jaren 1820 ontdekte, was in feite bedoeld voor gebruik in zeildoek. Hij beschreef zijn gepatenteerde materiaal als "India rubber cloth", waarmee de textuur van hennep, vlas, wol, katoen en zijde, maar ook leer, papier en andere stoffen ondoordringbaar voor water en lucht kan worden gemaakt.

Macintosh waarschuwde kleermakers dat de jassen die van dit materiaal waren gemaakt (zonder speciale voorzorgsmaatregelen) zouden gaan lekken door naaldgaatjes, maar de "India rubber cloth" werd zo'n succes gevonden dat kleermakers zich haastten om het toch te gaan gebruiken. Na verloop van tijd was Macintosh gedwongen zijn eigen winkels te openen om jassen te maken met goed waterdichte naden om zijn reputatie te beschermen. Maar omdat de temperatuur altijd stijgt in de regen en omdat rubberdoek niet poreus is, konden de regenjassen het lichaam doen zweten als ze werden gedragen. De Londense fabrikant George Spill vond hiervoor een oplossing door metalen oogjes onder de oksels aan te brengen; dergelijke oogjes worden nog steeds in veel regenjassen gebruikt.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog ontwierp Thomas Burberry een weerbestendige jas voor de officieren in de loopgraven, gemaakt van een fijn getwijnde katoenen gabardine die een chemisch proces onderging om water af te stoten en de stof toch te laten ademen. De "trenchcoat" was niet volledig waterdicht, maar was effectief waterafstotend onder de meeste weersomstandigheden.

De basisstijlen van regenjassen zijn weinig veranderd sinds de Tweede Wereldoorlog, maar regenjassen voor zowel mannen als vrouwen werden nu aangeboden in een brede waaier van kleuren, in tegenstelling tot de oudere bruine en grijze tinten die vroeger de enige beschikbare kleuren waren.

Over Hipinderegen

In tegenstelling tot het regenachtige Scandinavië, bleken er in Nederland geen modieuze regenjassen te vinden. Puur uit frustratie besloot Monique Wassenaar dan maar haar eigen merk uit de grond te stampen. Hipinderegen is uitgegroeid van een “zolderkameronderneming” tot een heus bedrijf. Monique zorgt er samen met haar team voor dat duizenden vrouwen gekleed gaan in een hippe regenoutfit. Alle jassen, regenlaarzen en paraplu's die je op Hipindergen.nl kan bestellen, worden getest door familie en vrienden van Monique én natuurlijk door haarzelf. Lijkt het je moeilijk uit het grote aanbod een keuze te maken, dan staat Monique je graag zelf te woord om je hiermee te helpen. Je kan hiervoor bellen of mailen.

Producten en Diensten Hipinderegen

Hipinderegen verkoopt regenjassen, regenponcho's, paraplu’s, regenbroeken, regenlaarzen en allerlei “regen-accesoires” zoals regenhoeden, boodschappentrolleys en waterdichte tassen. Enkele bekende merken die Hipinderegen verdeelt zijn Rainy Days, RAINS, Blaest, Nordic Weather, Joules en Derbe. Wanneer je voor 22.00 uur besteld wordt je levering de dag nadien al bezorgd. Vanaf 100€ is de verzending gratis en als je niet tevreden bent, dan krijg je je geld terug. De klantendienst is telefonisch en per mail bereikbaar en er kan worden betaald met Mastercard, Maestro, Visa, overschrijving iDEAL en bankcontact.

Complimenten, klachten en tips voor Hipinderegen

Heb jij al besteld bij Hipinderegen en wil je je ervaring delen? Is de klantenservice goed bereikbaar, behulpzaam en vriendelijk? Werden je e-mailberichten vlot en correct beantwoord? Is de website overzichtelijk en gebruiksvriendelijk? Werd je bestelling tijdig verstuurd en goed verpakt? Is Hipinderegen betrouwbaar en was je tevreden over de kwaliteit? Kreeg je je geld vlot terug bij het retourneren? Laat het ons weten door een beoordeling achter te laten.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews ( 0 )

Nog geen reviews.

Schrijf zelf een review