Waar moet je op letten als je een sportlegging koopt?

Een nieuwe sportlegging kan het verschil betekenen tussen een slechte of een fantastische training. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten als je van plan bent om een nieuwe sportlegging aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten sportleggings om uit te kiezen, waaronder bijvoorbeeld: met fleece gevoerde leggings, sportleggings met hoge taille, high waisted push up sportleggings etc. Welke sport legging nou precies bij jou past, is voor iedereen anders. Dit hangt af van verschillende factoren en van jouw eigen eisen, want het oog wil immers ook wat. In dit artikel lees je een paar tips die jou kunnen helpen om een goede sportlegging te kopen.

High waisted of low waisted sportleggings?

Over het algemeen wordt er voor dames een onderscheid gemaakt tussen high waisted sportleggings en low waisted sportleggings, maar wat is nou precies het verschil? De bovenrand van een low waisted sportlegging valt op je heupen en die van een high waisted valt een stuk hoger, ongeveer bij je navel. Een voordeel van een high waisted sportlegging kan zijn dat je minder snel een blote rug hebt, en dat ze een shaping effect hebben. Mocht je bijvoorbeeld wat buikvet hebben, dan kan je dat redelijk verdoezelen met een sportlegging met hoge taille. Een nadeel kan echter wel weer zijn dat het met sommige sporten niet zo lekker zit, bijvoorbeeld als je gaat hardlopen.

Is jouw sportlegging squat proof?

Als je aan fitness doet, dan wil je vaak ook een squat proof legging hebben. Maar wat betekent dat dan precies? Aan een legging die afzakt of doorschijnt bij bepaalde oefeningen, zoals bijvoorbeeld squats of lunges, heb je niet zo veel. Je hebt natuurlijk ook liever niet dat anderen dan goed je billen of ondergoed goed kunnen zijn. Een squatproof legging is dus een legging met een stof die niet doorschijnt of afzakt tijdens de sportoefeningen, deze sportleggings zijn ook vaak seamless.

Om erachter te komen of een legging squat proof is kan je in de winkel even proberen en achterom kijken in de spiegel tijdens een squat. In veel webshops staat het er wel eens bij of de leggings squat proof zijn. Weet je het niet zeker? Lees dan eerst de reviews over de sportwinkelketen waar je wilt gaan shoppen.

Ken je maat

Ook de juiste maat bij het kopen van een nieuwe sportlegging is van belang. Zo kan een te kleine legging doorschijnen omdat de stof dan te strak gespannen staat en een te grote legging kan afzakken bij bijvoorbeeld het doen van squats. Daarnaast schijnen dunnere en lichtgekleurde leggings vaak iets sneller door dan een donkerder of een wat dikker exemplaar.

Lees de reviews

En als laatste tip: lees altijd de reviews voor je een legging koopt. Of je nou bij Runnerinn, Gymshark, Nike of waar dan ook gaat bestellen. Lees vooraf de beoordelingen van echte klanten die jou al eerder voor gingen. Op het beoordelingsplatform van ReviewsBird vind jij verschillende soorten beoordelingen, of het nu gaat om Perry Sport reviews of om Adidas reviews, bij ons ben je aan het juiste adres.

Door Rea

Delen