Zeeuwsche Zoute

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Bestellen 6
Service 8
Prijs 10
Bezorging 6

Totaal

7.5
100.0% zou hier weer kopen

Zeeuwsche Zoute

Zout is een product dat bijna overal in terug te vinden is. Maar wist je dat ook in Nederland zout uitgewonnen word? Al in de Romeinse tijd werd er in Zeeland zout uit de zee gewonnen. In de middeleeuwen groeide dit echt uit tot een ambacht. Zoutziederij Zeeuwsche Zoute blies deze oude traditie na een aantal jaren van onderzoek weer nieuw leven in.

Nieuwe varianten van het oeroude product zijn nu verkrijgbaar bij Zeeuwsche Zoute: puur, gerookt en in combinatie met zeekraal en wakame. Op deze pagina van ReviewsBird lees jij alle in's en out's over Zeeuwsche Zoute. Dit zodat jij een bewuste keuze kunt maken bij je aankoop.

Over Zeeuwsche Zoute

De oprichter van het bedrijf Zeeuwsche Zoute, Christian, was voor zijn werk veel in het buitenland te vinden en daar onstond het idee, hij zei hierover: : Ik zag in Wales, Noorwegen en de Verenigde Staten gelijke initiatieven rondom zeezout. Ik dacht: waarom is er eigenlijk geen Zeeuws of Nederlands zeezout?". In de zomer van 2018 is hij daarom een keer in het weekend met een jerrycan naar de dijk gegaan om met dat water zout te maken. Het produceren van zout beviel goed en de volgende stap was de opening van een zoutziederij in een loods in Bruinisse. Het bedrijf produceert nu rond de twee honderd kilo zout per maand en heeft diverse (sterren) restaurants als klant, zoals bijvoorbeeld RIJKS in Amsterdam, maar ook lokale restaurants zoals Bru 17 in Bruinisse.

Producten van Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche Zoute is een officieel Zeker Zeeuws Streekproduct en is tevens de Publiekswinnaar van de Zeeuwse PioniersPrijs 2021. Zoals eerder genoemd verkoopt het bedrijf allerlei soorten zout. Hieronder vallen bijvoorbeeld Zeeuwsche Zoute puur, Zeeuwsche Zoute gerookt en nog twee aparte varianten met zeekraal en wakame. Deze worden zowel in zoutmolens als in luxe kokers verkocht. Ook kan je bij het bedrijf terecht voor diverse giftsets en andere aparte cadeaus, zoals bijvoorbeeld de Zeeuwsche Zoute chocoladereep of een handgeschilderde Zeeuwsche Zoute oesterschelp.

Verzend- en retourbeleid van Zeeuwsche Zoute

Natuurlijk is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van het verzend- en retourbeleid van Zeeuwsche Zoute voor je een aankoop doet. Het bedrijf vermeld duidelijk dat ze gratis verzenden bij bestellingen vanaf vijftig euro. Over een eventueel retourbeleid vermeld het bedrijf niks op hun website. Wel heeft het bedrijf een contact formulier op hun website waar je contact met ze op kan nemen.

Aanbevelingen, klachten en tips over Zeeuwsche Zoute

We zijn heel benieuwd wat jouw ervaring is met het Zeeuwsche streekproducten bedrijf Zeeuwsche Zoute. Is alles echt zo simpel als dat ze willen doen geloven of klopt dit niet? Met jouw ervaring kunnen we ons een goed beeld vormen van de service en kwaliteit van dit bedrijf. Hiermee kunnen we makkelijker bepalen of we met dit bedrijf in zee willen gaan. Ook help je hier andere mensen mee die iets bij Zeeuwsche Zoute kopen of willen kopen. Laat daarom zeker even jouw review en/of beoordeling achter op deze pagina van ReviewsBird. Alvast bedankt!

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Spotlight: Wat zeggen onze klanten?

Ü
Ünal 1 jaar geleden
7.5
Ik heb onlangs het zout van Zeeuwsche Zoute geprobeerd en wat een geweldige ervaring! Het is duidelijk dat dit bedrijf veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van hun product. Dit zout, gewo...

Alle reviews ( 1 )

Een Aanbevelenswaardig Ambacht: Een Review over Zeeuwsche Zoute

Ik heb onlangs het zout van Zeeuwsche Zoute geprobeerd en wat een geweldige ervaring! Het is duidelijk dat dit bedrijf veel aandacht besteedt aan de kwaliteit van hun product. Dit zout, gewonnen uit de Oosterschelde in Zeeland, heeft een unieke smaak die perfect past bij elk gerecht. Het verhaal achter dit zout is ook fascinerend - een oeroud product dat opnieuw wordt ontdekt en in een nieuw jasje wordt gestoken. Het is leuk om te weten dat je een ambachtelijk gemaakt product ondersteunt wanneer je kiest voor Zeeuwsche Zoute. Bovendien was mijn ervaring met het bestellen en ontvangen van mijn product zeer positief. De levering was snel en efficiënt, dus ik hoefde niet lang te wachten voordat ik kon proeven van dit fantastische zout. Al met al kan ik iedereen aanraden om het zout van Zeeuwsche Zoute eens uit te proberen. Of je nu professional bent of gewoon thuis lekker kookt, deze toevoeging zal jouw gerechten naar nieuwe hoogten tillen!

Ü
Ünal 1 jaar geleden
Bestellen
6
Service
8
Prijs
10
Bezorging
6
Totaal
7.5
Zou hier weer kopen?

Schrijf zelf een review