Monuta reviews, ervaringen en klachten van klanten

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Bestellen 10
Service 10
Prijs 10
Bezorging 10

Totaal

10
100% zou hier weer kopen

Monuta

Monuta is een Nederlandse verzekeringsgroep met het hoofdkantoor in Apeldoorn. Het is met ongeveer 1,5 miljoen klanten marktleider in uitvaartverzorging in Nederland. Sinds 2007 is Monuta ook vertegenwoordigd in Duitsland, waar de verzekeringsmaatschappij ook zo'n honderd duizend klanten verzorgt. In totaal beheert het bedrijf een verzekerd kapitaal van ongeveer 6,5 miljard euro. Op deze pagina kunt u de aanbevelingen, klachten en tips van andere mensen over Monuta lezen of u kunt daarnaast ook uw eigen aanbevelingen, klachten en tips over het bedrijf achterlaten door middel van een review. Ook kunt u op deze website op andere soortgelijke bedrijven zoeken.

Over Monuta

De wortels van het bedrijf gaan terug tot de Nederlandse ambachtsgilden van de 17e en 18e eeuw, die al bekend waren met een vroege vorm van overlijdensrisicoverzekeringen. De gilderegels voorzagen in dat leden in noodsituaties economische hulp kregen. Als een gildelid stierf, werd een goede begrafenis georganiseerd. In de loop van de jaren hervatte de Nederlandse arbeidersvereniging Patrimonium in 1923 deze solidariteit. De vereniging richtte de Apeldoornsche Begrafenisvereniging op om burgers ongeacht hun sociale positie een waardige begrafenis te geven. In 1955 werd de vereniging overgedragen aan de non-profit Monuta Stichting. De naam bestaat uit het Latijnse gezegde "Mors est ianua vitae" wat betekent "dood is de toegangspoort tot het leven".

Producten en diensten van Monuta

Monuta biedt overlijdensverzekeringen, uitvaartvoorzieningen en wettelijke voorzieningen aan als onderdeel van de rouwvoorziening. Een particuliere overlijdensverzekering wordt aan nabestaanden uitgekeerd bij overlijden om begrafenissen en herdenkingen te financieren. Bij Monuta is het mogelijk om een verzekering af te sluiten met of zonder gezondheidscheck. Het omvat gratis kinderco-assurantie en wereldwijde verzekeringsbescherming, inclusief repratiëring vanuit het buitenland. Als onderdeel van de uitvaartverzorging biedt Monuta de organisatie van uitvaarten aan. Nabestaanden kunnen hun uitvaartverzoeken instellen met behulp van een uitvaartrichtlijn.

Op het gebied van bedrijfstakpensioen levert Monuta juridisch getoetste pensioendocumenten zoals bijvoorbeld testamenten of preventieve volmachten aan. De documenten kunnen op een juridisch veilige manier worden bewaard. Onder de naam Monuta helpt ondersteunt het bedrijf ook initiatieven op het gebied van ouderezorg, palliatieve zorg en de zorg voor nabestaanden. In 2017 werd ruim twee honderd duizend euro toegekend voor de bijbehorende projecten. Daarnaast promoot het bedrijf ook de sociale loterij Aktion Mensch, waarvan het zegel draagt. Heeft u nou opmerkingen over Monuta? Dan kunt u het beste even het telefoonnummer bellen dat vermeld staat op de website van het bedrijf. Dan wordt u waarschijnlijk het snelst en best geholpen.

Aanbevelingen, klachten en tips over Monuta

Heeft u nou ook een mening en/of beoordeling over Monuta? ReviewsBird is opgericht om over verschillende bedrijven een transparant beeld te krijgen. Het is daarom ook goed om uw oordeel en/of mening door middel van een review over Monuta op ReviewsBird te delen. Ook kunt u op ReviewsBird de aanbevelingen, klachten en tips van andere mensen over Monuta vinden en uw eigen aanbevelingen, klachten en tips achterlaten. Lees hier dan ook de ervaringen van andere mensen over Monuta of laat uw eigen ervaring door middel van een review over Monuta nu achter.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Alle reviews ( 0 )

Nog geen reviews.

Schrijf zelf een review