Electrabel

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Bestellen 10
Service 8
Prijs 8
Bezorging 8

Totaal

8.5
100.0% zou hier weer kopen

Electrabel

In Nederland ben je vrij om je eigen energieleverancier te kiezen. Er zijn tientallen energieleveranciers op de markt en hun tarieven kunnen sterk van elkaar verschillen. Tegenwoordig zijn we meestal op zoek naar duurzame, groene of hernieuwbare energie. Dit is belangrijk voor ons huidig leefmilieu, maar ook voor de toekomst van de volgende generaties. De meest gebruikte vormen van duurzame energie zijn waterkracht, windenergie, biomassa, aardwarmte en zonne-energie. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan is een lagere CO2-uitstoot steeds belangrijker geworden en dit is zeker in het geval van elektriciteitsproductie een belangrijk onderwerp.

Nederland heeft sinds 2011 de Stimuleringsregeling duurzame energieproductie ingesteld om verbruikers ertoe aan te zetten om voor hernieuwbare energie te kiezen.

Wie is Electrabel?

Engie Electrabel, vroeger Electrabel, is de Belgische energie-afdeling van de Franse multinational Engie. Electrabel stapte in 2001 in de Nederlandse markt na overname van de elektriciteitsproducent EPON, die toen de grootste producent van elektriciteit was in Nederland. Engie is een energie- en dienstenbedrijf dat zich concentreert op duurzame energie. Engie Nederland bestaat uit Engie Energie en Engie Services. Het bedrijf speelt in op de meest pertinente maatschappelijke ontwikkelingen en actuele onderwerpen van onze actuele leef- en werkomgeving

Diensten van Engie Electrabel

Engie Electrabel probeert zo duurzaam mogelijke veranderingen in haar energiebeleid door te voeren d.m.v. onder meer slimme innovatieve en technische oplossingen, energienzuinige slimme gebouwen, en het betrouwbaar opwekken en leveren van groene energie (waaronder wind- en zonne-energie, groen gas, waterstof, WKO en aardwarmte). Engie werkt met een persoonlijk energieadviseur die via een persoonlijk adviesgesprek samen met jou kan nagaan welke energiebesparende maatregelen eventueel van toepassing zijn op jouw persoonlijke situatie. Je kan ook steeds zicht behouden op je energieconsumptie met de Engie-app, een gratis slimme meter die aangeeft waar je energie kunt besparen.

Bij Engie kan je kiezen voor een flexibel contract, het zogenaamde Engie Modelcontract, waarmee je maandelijks je energiecontract kunt opzeggen. De tarieven van dit contract wijzigen twee keer per jaar en je kan altijd overschakelen naar een contract met vaste tarieven. De klantenservice is tijdens de normale werkuren geopend en kan worden bereikt via Messenger, WhatsApp of telefoon. Bij Electrabel kan je betalen via Automatische incasso of acceptgiro.

Engie hanteert een bedenktijd van 14 dagen bij het afsluiten van een contract. Wens je je contract op te zeggen buiten deze opzegperiode dan kan je een boete oplopen afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Complimenten, klachten en tips voor Electrabel

Ben jij klant (of klant geweest) bij Electrabel en wil je je ervaring delen? Is de klantenservice goed bereikbaar, behulpzaam en vriendelijk? Is de App-chatbot nuttig en handig? Werd je contract snel in orde gebracht en je verbruik goed opgevolgd? Is Engie Electrabel een betrouwbare energieleverancier? Heb je daadwerkelijk ook op je energieverbruik kunnen besparen sinds je klant bent bij Engie? Kreeg je vaak te maken met pannes en hoe werden deze opgelost? Zijn de facturen van Engie Electrabel duidelijk en verloopt de overgang naar een eventuele andere energieleverancier vlot en probleemloos? Laat het ons weten door een beoordeling achter te laten.

Beoordelingen, klachten, ervaringen en reviews

Lees hier onafhankelijke reviews, klachten en ervaringen. Wees op de hoogte waar u uw aankoop kunt doen of beoordeel zelf een winkel waar u een (online) aankoop heeft gedaan. Zo bepaalt tegenwoordig heel Nederland zelf welke winkels slecht en goed zijn!

Spotlight: Wat zeggen onze klanten?

d
dr. Lindsey Smits B 1 jaar geleden
8.5
Ik heb onlangs de diensten van Electrabel gebruikt om mijn energierekening te verlagen. Ik ben buitengewoon blij met wat ze mij hebben kunnen bieden. Om te beginnen was hun klantenservice u...

Alle reviews ( 1 )

Positieve ervaring bij Electrabel

Ik heb onlangs de diensten van Electrabel gebruikt om mijn energierekening te verlagen. Ik ben buitengewoon blij met wat ze mij hebben kunnen bieden. Om te beginnen was hun klantenservice uitstekend. De medewerkers waren deskundig en namen alle tijd om al mijn vragen te beantwoorden en me op weg te helpen bij het kiezen van de juiste opties voor groene stroom en gas. Bovendien waren ze erg vriendelijk en gastvrij, wat de ervaring des te aangenamer maakte. Daarnaast wil ik benadrukken dat Electrabel een bedrijf is dat zich inzet voor duurzaamheid door middel van investeren in hernieuwbare energiebronnen. Het feit dat zij wereldwijd de grootste investeerder zijn op dit gebied spreekt boekdelen over hun toewijding aan een schonere planeet. Dit gaf mij als consument veel vertrouwen in hun service. Tenslotte wil ik graag toevoegen hoe eenvoudig het proces was om over te stappen naar Electrabel: geen gedoe of haken en ogen, gewoon snel een online formulier invullen en klaar! Kortom, ik zou zeker aanraden om gebruik te maken van de diensten die Electrabel biedt voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzame energie tegen redelijke prijzen met daarbij uitstekende klantenservice.

d
dr. Lindsey Smits B 1 jaar geleden
Bestellen
10
Service
8
Prijs
8
Bezorging
8
Totaal
8.5
Zou hier weer kopen?

Schrijf zelf een review