Gefeliciteerd! vrouw felicitaties- en cadeaus die altijd werken!

Je bent op zoek naar een leuk, humoristisch of grappig cadeautje voor de verjaardag van je vrouw, partner, (groot)moeder of gewoon een goede vriendin en je bent op zoek naar inspiratie? Dan ben je op deze website aan het juiste adres! Er zijn een heleboel manieren om een vrouw te verrassen en een goed cadeau te geven. Je moet alleen wel weten hoe de juiste snaar te raken. Allereerst is het belangrijk om te weten hoe je een vrouw op de beste manier kunt feliciteren.

Hoe gefeliciteerd je een vrouw?

Het feliciteren van een vrouw is zeker niet zo straightforward als een man. Geef je namelijk wel de traditionele drie zoenen of gewoon een handdruk? Zeker nu net na de pandemie kun je dat ongemakkelijk moment gewoon eenvoudigweg voorkomen door de simpele vraag te stellen of iemand ook daadwerkelijk op de traditionele drie zoenen zit te wachten. Denk eraan dat het hierbij altijd leidend is dat de ontvanger dit ook als prettig ervaart.

Kies de juiste webshop

Het feliciteren is nog het gemakkelijkste gedeelte, maar het wat gaat het cadeautje worden? Tegenwoordig is het vinden van de juiste winkel het allerbelangrijkste. Er is zoveel aanbod van online webshops dat een goed overzicht heel belangrijk is om vast te kunnen stellen waar je überhaupt een geschikt verjaardagscadeau zou kunnen vinden. Bij het vinden van een goede website of winkel is het heel erg belangrijk om de reviews te bekijken. Dit uiteraard om zeker te weten of de webshop ook betrouwbaar is. Heb je überhaupt nog geen idee wat je wilt kopen voor de verjaardag van je vriendin of vrouw? Bekijk dan eerst even grote kadoshop reviews voor inspiratie.

Een bosje bloemen

Een eerste goede stap is het geven van een mooi bosje bloemen. Een leuk bosje bloemen wordt zeker gewaardeerd en je kunt daarnaast ook geven vanuit verschillende motieven. Een bosje bloemen kan gegeven worden als de ander een goede prestatie heeft geleverd, vanuit een romantisch oogpunt of uiteraard voor de verjaardag. Het leuke aan bloemen is dat je hierbij ook deze kunt laten samenstellen en door middel van het juiste gebruik van kleuren ook hier iemands karakter in terug kunt laten komen. Een persoonlijke twist aan een cadeautje wordt altijd meer gewaardeerd. Denk bijvoorbeeld aan een bosje met rode bloemen voor iemand waarvan je weet dat zij rood een mooie leuke kleur vindt.

De juiste bloem en kleur

Hierbij is het ook belangrijk om te denken aan wat voor boodschap de verschillende kleuren bloemen afgeven. Zo worden rode en roze bloemen eerder gezien als teken van liefde en romantiek, witte bloemen voor puurheid en reinheid, paarse bloemen als teken van waardering, gele bloemen voor vrolijkheid en energie, groene bloemen voor welvaart en hoop en oranje bloemen als teken van plezier en gezelligheid. Het is dan ook erg belangrijk om te denken wat voor boodschap je wilt afgeven. Het is hierbij dan ook erg belangrijk om in acht te nemen wat voor relatie je met de vrouw in kwestie hebt. Je wilt namelijk niet de verkeerde boodschap afgeven! Naast de kleuren van bloemen is het ook belangrijk om de betekenis van de bloem zelf in overweging te nemen. Zo hebben verschillende kleuren rozen bijna altijd een betekenis gerelateerd aan de liefde.

De juiste verjaardagskaart

Bij een mooi bosje bloemen pas uiteraard ook een leuke verjaardagskaart voor de vrouw. Hierbij zijn drie dingen belangrijk:

1. Het karakter van de vrouw;
2. Humor;
3. Maak het persoonlijk.

Met een verjaardagskaart kun je goed inspelen op het karakter van de vrouw. Het doel van het kaartje is om een leuke boodschap over te brengen en humor is hierbij erg belangrijk. Met een humoristische boodschap kan je namelijk al een heel eind komen. Er is immers niets leuker dan iemand een glimlach te bezorgen. Denk hierbij aan een leuk moment dat jullie samen hebben meegemaakt, een inside joke of zelfs een dier of andere afbeelding die jullie beide grappig vinden. Het plaatje op de kaart is immers net zo belangrijk als de geschreven boodschap.

De geschreven boodschap

Ook bij de geschreven boodschap is het belangrijk dat je iets persoonlijks probeert te schrijven. Dit kan bijvoorbeeld een paar leuke zinnen zijn over het karakter of over een verhaal dat jullie hebben meegemaakt. Hierbij moet je ook nadenken of je bijvoorbeeld fijne verjaardag of gefeliciteerd als opening schrijft. Om de ‘extra mile’ te gaan in je verjaardagsboodschap kun je het beste nog een paar extra woorden achter gefeliciteerd of een fijne verjaardag schrijven met een persoonlijke twist. Het wordt altijd gewaardeerd als je moeite en tijd steekt in het geven van een mooi cadeau. Je kunt hierbij bijvoorbeeld een paar lieve woorden schrijven of een korte referentie aan iets dat jullie samen hebben meegemaakt of nog hopen mee te maken. Greetz heeft bijvoorbeeld een groot aanbod in verjaardagskaarten.

De sfeer

Naast het geven van een juist cadeau is het ook belangrijk dat je het cadeau geeft in de juiste omgeving of setting. Als je de mogelijkheid hebt om het cadeau te overhandigen dan kunt je dit het beste doen in een sfeervolle omgeving. Je kunt er dan aan denken om de locatie te versieren in een dusdanige manier dat deze ook bij het cadeau of de boodschap past. Het cadeau is namelijk net zo belangrijk als het moment van overhandigen. Ook hierbij geldt dat een persoonlijke twist en humor altijd gewaardeerd wordt. Als je tijd en moeite steekt in het creëren van een juiste ambiance dan is de kans namelijk veel groter dat het cadeau beter tot zijn recht komt. Het is dan ook altijd de moeite waard om te zoeken bij een feestwinkel of er artikelen beschikbaar zijn om de sfeer te verhogen. Uiteraard kan er voor een goed cadeau ook gekeken worden op yoursurprise. Hier hebben ze talloze leuke leuke en inspirerende ideeën voor een goed verjaardagscadeau voor de vrouw.

De man

Uiteraard kunnen de basisprincipes van dit artikel ook worden overgenomen voor het vinden een juist cadeau voor een man. Dus ook voor de verjaardag van je oom, man of vader gelden dezelfde basisregels. Ook hierbij is het belangrijk om een goede sfeer te creëren die bij past een persoonlijk cadeau. Alhoewel het voor een verjaardag van een man minder gebruikelijk is om een bos bloemen te geven is het nog steeds net zo belangrijk om een persoonlijke boodschap af te geven. Iedereen vindt het namelijk een prettige en fijne gedachte als iemand tijd en moeite heeft gestoken in het kiezen van een juist cadeau. Ook bij een cadeau voor een man is humor een goed mechanisme om in het cadeau te verwerken.

Conclusie

Het is kortom erg belangrijk om te kijken naar hoe je iemand op een persoonlijke manier kunt verrassen en welke boodschap je wilt afgeven. Dit geeft jou niet alleen de waardering van het blij maken, maar je krijgt er ook de nodige waardering voor terug!

Door Mo

Delen