Een vakantie boeken doe je zo!

Iedereen kent het gevoel wel: De zomer komt eraan, het vakantiegeld is gestort. Het enige dat ons nog te doen staat is om de vakantie van 2021 te boeken en te vertrekken! Maar daar begint het al! Waar ga je dit jaar naar toe, hoe lang ga je? All inclusive of enkel ontbijt? Dit zijn vragen die we ons allemaal wel eens stellen voordat we op vakantie zouden gaan. Weet jij niet goed wat je moet doen, of heb je gewoon wat hulp nodig bij het plannen van je eigen vakantie? Dan ben je aan het juiste adres aangekomen. In deze blog vind je verschillende tips om een succesvolle vakantie te boeken!

Op vakantie!

Vakanties zijn voor de meeste mensen bedoeld als ontsnapping aan de stress van het dagelijkse leven of de stress van het werk. Een weekje of twee geen vervelende klanten of collega’s moeten helpen of misschien heb je wat tijd nodig om je persoonlijke “Batterij” weer wat op te laden. Maar je weet het waarschijnlijk zelf al: Het plannen van een vakantie kan zorgen voor onnodig veel stress, zodat je uiteindelijk te moe bent om ervan te kunnen genieten. Vandaag kom je er gelukkig achter welke dingen kunnen helpen bij het boeken van je volgende trip!

Verschillende vakanties

Niet alle vakanties hebben hetzelfde doel of zijn bedoeld voor dezelfde mensen! Sommige mensen willen een goedkope vakantie, andere willen een vakantie met alles erop en eraan! Het is daarom vrij belangrijk dat je, voordat je ook nog maar gaat kijken naar boekingswebsites, dat je een paar vragen voor jezelf beantwoord

 Wat is het doel van mijn vakantie? Warm of koude bestemmingen? Actief of relaxen?
 Wat is mijn budget? Binnenland of buitenland? Vliegen of met de Auto?

Weet je niet welke verschillende soorten vakanties er bestaan, lees dan maar snel verder! We hebben er namelijk een aantal uitgelegd.

Vakantie aan zee

Hou je ervan om een goed boek te lezen terwijl met het geluid van overslaande golven op de achtergrond? Dan kan je best kiezen voor een vakantie aan zee. Er zijn dan een aantal dingen die je kan doen om je vakantie goedkoper te krijgen: Zo kan je bijvoorbeeld hotels zoeken die geen zwembad hebben en toch nog op wandelafstand van het strand zijn!

All-inclusive

Voor de mensen die zich totaal geen zorgen willen maken, zijn de all inclusive vakanties perfect! Met een All-inclusive kan je namelijk eten en drinken verkrijgen in het hotel en gebruik maken van alle extra’s die het Hotel aanbiedt. Op verschillende boekingssites kan je zelfs je vluchten, de taxi van en naar het Hotel en de vakantie zelf allemaal tegelijk boeken!

Het is hier wel belangrijk dat je goed nagaat of het hotel dat je boekt, een goede reputatie heeft. Hier kunnen reviews bij helpen! De mening van andere mensen kan je helpen om een vakantie drama te voorkomen! Op deze website kan je kan verschillende vakantie bedrijven terugvinden en nagaan welke optie het beste voor jou is!

Stedentrip

Citytrips, ook wel stedentrips genoemd, zijn handig voor de mensen die niet zo heel lang op vakantie willen gaan of voor mensen die veel verschillende plaatsen willen bezoeken! Een stedentrip duurt meestal een twee tot vier dagen waarin je een bepaalde stad volledig gaat ontdekken!

Pro-tip: Het boeken van een all-inclusive is hier niet de beste optie! Je gaat waarschijnlijk de hele dag op pad en zal dus geen tijd hebben om gebruik te maken van je all-inclusive arrangement. Dit geeft je ook meteen de kans om de lokale keuken uit te proberen!

Vakanties in eigen land

Wanneer je verteld dat je op vakantie gaat, wordt er meestal meteen gevraagd waar de reis naartoe gaat. Voor veel mensen is het ook vanzelfsprekend dat je naar het buitenland op vakantie gaat, maar ze vergeten vaak dat er veel mooie dingen zijn die je in je eigen land kan ontdekken!

Dit is ook handig voor mensen die niet graag met een vliegtuig op vakantie gaan, wanneer je vakantie in je eigen land is kan je je makkelijk verplaatsen met een camper of je eigen wagen!

Groepsreizen

Voor de mensen die graag nieuwe vrienden maken, of die met een grote groep vrienden op vakantie willen gaan, zijn groepsreizen de beste opties! Er zijn verschillende reisorganisaties die regelingen hebben met Luchtvaartmaatschappijen en Hotels waardoor je makkelijk vakanties kan boeken met grotere groepen zonder al te veel stress!

Pro-tip: Je kan deze reisorganisaties vaak ook vragen om tips te geven voor een leuk dagje uit wanneer je op vakantie bent. In de meeste gevallen kan je dan ook meteen je dagje uit boeken! Misschien zijn er wel vakantiehuisjes waar je met meerdere mensen terecht kan voor de ultieme ervaring!

Last minute vakanties

Voor de mensen die spontaan op vakantie willen gaan, zijn last minutes meestal de beste opties. Je kan hier vaak een of andere deal scoren zodat je met een korting op vakantie kan gaan. Dit is vooral handig voor mensen die niets geven om een bestemming maar gewoon nood hebben aan wat tijd voor zichzelf!

Iets wat je ook altijd kan doen, is samen met je partner of een vriend of vriendin jullie koffers inpakken en op het vliegveld kijken welke bestemming je graag zou willen bezoeken!

Sportvakanties

De mensen die graag actief bezig zijn, zijn vaak het meest gelukkig op sportvakanties. Denk hierbij maar aan vakanties waar je gaat mountainbiken, of de skivakanties die rond januari zo populair worden! Bij deze vakanties is het belangrijk dat je ook rekening houdt met het materiaal dat je nog zou moeten huren.

Op deze vakanties is het zeer belangrijk dat je extra verzekeringen aangaat, zodat je in het geval van een ongeluk zonder problemen geholpen kunt worden.

Financië

Een vakantie moet een periode zijn waar we volledig kunnen genieten, het is daarom ook belangrijk dat je op voorhand een budget opstelt. Als je dit niet doet, kan je al heel snel heel veel geld uitgeven op vakantie. Met een budget weet je precies of je iets wel of niet kan doen of kopen. Dit zorgt er voor dat je na je vakantie niet in de problemen komt op financieel vlak!

Hoe boek je een vakantie?

Om een vakantie te boeken moest je vroeger naar een reisagentschap gaan. Je was dan vaak verbonden aan de voorwaardes die het reisagentschap voor je had. De reisagentschappen hadden vaak ook partners waarbij enkel specifieke reizen kon boeken. Tegenwoordig hebben reisagentschappen ook websites! Je kan zo terecht om online je eigen vakantie te boeken. Vaak kan je dit direct via de website van de luchtvaartmaatschappij doen.

Wanneer je gekozen hebt waar je naartoe wilt reizen kan je naar de website van een luchtvaartmaatschappij gaan. Hier kan je dan datums en je bestemming invoeren voor je heen en terugreis en de website zal je dan de verschillende mogelijkheden tonen voor de beschikbare vluchten.

Zodra je je vluchten geboekt hebt, kun je meestal ook op de website van de luchtvaartmaatschappij terecht om je vervoer van en naar je hotel te regelen! Ook werken deze bedrijven vaak samen met autoverhuurders waar je dan in een keer een geschikte wagen voor je vakantie kan boeken! Je kan deze wagen dan bij het aankomen op je bestemming meteen mee nemen!

Het enige wat je dan nog te doen staat is het boeken van een hotel. Ook dit kan je online doen. Er zijn verschillende boekingssites die met hotels werken, maar je kan ook naar de website van je favoriete reisagentschap surfen om alles via 1 website te regelen!

Wat meenemen op vakantie?

Als je alle vragen hebt beantwoord, en de perfecte soort vakantie geboekt hebt, is het tijd om in te pakken! Dit is ook weer een heel ander verhaal en vaak ook een oorzaak van heel wat stress. Wanneer je geen effectief plan hebt bij het inpakken heb je altijd een gevoel dat je iets zal vergeten!

Om dit gevoel tegen te gaan kan je best je koffer per categorie inpakken. Je begint bij de meest normale maar toch belangrijke dingen en gaat steeds verder naar de dingen die je echt niet kan vergeten.

Kleding:

Het is belangrijk dat je verschillende soorten kleding meepakt! Je moet denken aan je ondergoed, maar je moet je ook voorbereiden op verschillende situaties. Wanneer je naar een warme bestemming gaat, breng je best ook een jasje mee voor het geval dat het kouder wordt.

Toilettas:

In je toilettas heb je verschillende dingen nodig zoals een tandenborstel, deodorant ( reisformaat ), eventueel een trim/scheerapparaat!

Documenten:

Wanneer je op reis gaat, heb je een heleboel documenten nodig, dit is waarschijnlijk het meest belangrijke gedeelte van je hele reistas. Zo heb je je paspoort en vliegtickets nodig om aan boord te gaan van je vlucht. De reserveringen voor je taxi en het adres van je hotel om tot aan je uiteindelijke vakantiebestemming te komen zijn ook zeer belangrijk. Deze dingen zijn de essentials wanneer het aankomt op het inpakken voor een vakantie!

Om deze dingen niet te vergeten kan je daarom best een vakantie checklist bijhouden op je telefoon. Op deze lijst kan je alle verschillende dingen zetten die je zeker niet mag vergeten! Denk hierbij maar aan dingen zoals: je paspoort, reisverzekering kaartje, vliegtickets. Maar ook aan andere meer gebruikelijke dingen die je makkelijk kan vergeten zoals: Tandenborstel, gepaste kleren, ondergoed, slaap outfits en verschillende soorten schoenen.

Mocht je dan op vakantie aankomen en realiseren dat je iets vergeten bent, kan je dit altijd aan je lijstje toevoegen voor de volgende keer!

Zoals je kan zien, hoeft het plannen van een vakantie niet altijd stressvol te zijn! Wanneer je goed je tijd neemt en alles een geruime tijd op voorhand regelt kan je met volle teugen genieten van je vakantie! Als je deze blog gebruikt als gids bij het boeken van je vakantie, kan je er bijna zeker van zijn dat je de vakantie plant die perfect bij je past!

Door Mo

Delen

Meer Vakantie