Welke Online diensten zijn er voor jou?

Welke Online diensten zijn er voor jou?

Diensten

In het begin waren de online diensten enkel beschikbaar voor bedrijven, maar door de groei in de populariteit van het internet zijn de bedrijven die diensten aanbieden zich ook meer op privé gebruik gaan focussen! We maken er tegenwoordig allemaal wel gebruik van, een klein voorbeeld is de app die je gebruikt om naar muziek te luisteren via je telefoon!

Diensten, wat zijn dat?

Je hebt bedrijven die diensten en producten aanbieden. Diensten zijn dingen die je niet effectief kan aanraken, maar er wel de voordelen uithaalt en producten zijn de dingen die je wel effectief kan vasthouden!

 “Voorbeeld: Je koopt een nieuwe auto aan en je sluit hier meteen een
 verzekeringscontract voor af. Hierbij is de auto die je kan gebruiken een
 product, en de verzekering de dienst.”

Deze diensten waren eerst enkel in winkels of bij verschillende bedrijven te verkrijgen. Maar door de groei van het internet zijn, kun je er een heel aantal ook online vinden. De diensten die je online kan gebruiken worden online diensten genoemd!

Online diensten

E-diensten of online diensten, zijn diensten die je kan verlenen via het internet. Hiervoor hoef je je woning meestal niet te verlaten aangezien alles gewoon via je computer kan. Maar bedrijven willen je overal in de wereld hun diensten kunnen aanbieden, daarom zijn er een heel deel van de diensten ook beschikbaar op je mobiele telefoon! Het enige wat jij effectief nog nodig zou hebben is een internetverbinding om online te kunnen zijn.

Om bepaalde diensten ook effectief te kunnen gebruiken zal je soms ook een computer of telefoon nodig hebben die over bepaalde specificaties beschikken! Het kopen van een speciaal toestel is echter meestal niet nodig, maar als je een ouder toestel gebruikt kan het zijn dat je sneller een vervanger nodig zult hebben!

Soorten online diensten

Vandaag de dag kan je bijna niet meer ontsnappen aan het gebruiken van online diensten. Dit komt doordat er in de voorgaande jaren een sterke groei te zien was in het aantal beschikbare online diensten voor privé doeleinden! De verschillen tussen online diensten zit vaak in het volgende: Moet je ervoor betalen, of zijn ze gratis? Wat is het doel van de online dienst?

Een andere onderverdeling die je moet maken is of de diensten voor privé gebruik of voor zakelijk gebruik ontwikkeld zijn!

Persoonlijk gebruik

De diensten die we iedere dag gebruiken om met elkaar in contact te komen of om volledig te kunnen ontspannen zijn de online diensten voor persoonlijk gebruik!

Relaxen
Deze diensten worden meestal gefocust op privé gebruik! Denk bijvoorbeeld maar aan verschillende streamingdiensten waarmee je films, of muziek op je eigen apparaten kan streamen! Je kan wanneer je ook maar wilt een bepaalde aflevering van een show kiezen, terwijl je vroeger pech had als je een aflevering gemist zou hebben. Dit is dus vooral handig voor mensen die een afwisselend schema hebben en toch hun favoriete programma’s willen volgen!

Een andere vorm van diensten die je kan gebruiken is het spelen van online spelletjes met vrienden. De spelletjes worden op bepaalde servers afgespeeld. In deze categorie zijn er ook veel betaalde, maar ook veel gratis varianten die je kan gebruiken!

Communicatie 
Er zijn heel wat verschillende manieren om tegenwoordig met elkaar te communiceren. Denk maar aan de sociale media waarop je alles kan delen wat er in je eigen leven omgaat. Er zijn ook nog andere diensten waarmee we met elkaar kunnen communiceren via het internet. Deze diensten zijn meestal gratis om te gebruiken!

Gratis diensten kun je altijd makkelijk uitproberen, maar er zijn ook een heel aantal diensten waarvoor je moet betalen voordat je er gebruik van kan maken. Voordat je voor een dienst betaald kan je best wat opzoekwerk over deze dienst doen. Zo kan je bijvoorbeeld reviews lezen over de ervaring van andere mensen! Dit kan je doen in de categorie diensten die je op onze website kan terugvinden! ! Kijk vandaag nog of de dienst die jij wilt gebruiken er tussen staat!

Zakelijk gebruik

De diensten voor zakelijk gebruik zijn meestal verschillend van organisatie tot organisatie. Dit komt doordat de software van de verschillende applicaties, die door het bedrijf gebruikt worden, vaak op maat van het bedrijf gemaakt worden. Ook zijn er verschillende algemene software oplossingen die voor ieder bedrijf kunnen werken.

Communicatie
Er zijn verschillende software programma’s die de communicatie van een bedrijf makkelijker kunnen maken. Er zijn veel gratis applicaties beschikbaar om dit makkelijker te maken, maar deze gratis opties hebben vaak limieten. Voor grotere bedrijven wordt er daarom vaak een maandelijks plan opgesteld om ongelimiteerd gebruik te maken van deze diensten!

Promotie/reclame diensten
Een bedrijf wilt zichzelf zo bekend mogelijk maken via het internet. Het doel is om als eerste te staan bij de zoekresultaten van een klant die diensten nodig heeft die gerelateerd zijn aan het bedrijf!

Om dit te optimaliseren, moeten de zoekmachines kunnen weten waarover bepaalde teksten gaan om het bedrijf als resultaat te geven! Zoekmachines scannen een tekst voor bepaalde sleutelwoorden die vaak opgezocht worden! 

  “Voorbeeld: Autobandenbedrijf wilt het eerste resultaat zijn wanneer iemand het
   volgende googelt: Autobanden in mijn buurt! Om dit te behalen moeten de teksten op
   de website van het bedrijf voldoende informatie geven over de locatie en de diensten die ze aanbieden!

Er zijn diensten die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je teksten voor de zoekmachines. Dit zijn SEO Diensten. SEO staat voor “Search Engine Optimalisation”. Deze diensten maken gebruik van sleutelwoorden waar de zoekmachines naar op zoek gaan!

Andere online diensten
Er zijn ook nog andere online diensten voor bedrijven zoals cloud diensten. Deze diensten zijn vooral gefocust op vlak van opslag en toegankelijkheid. Zo kan je bijvoorbeeld een account maken waarbij je 5 GB aan gratis cloud opslag krijgt, je upload dan je bestanden naar een server “De cloud” waar deze worden opgeslagen. Zo bespaar je het opslaggeheugen van je apparaat, en wanneer je je inlogt op een ander toestel kan je zonder probleem toegang krijgen tot al je documenten die je hebt opgeslagen.

Je hebt vaak ook een optie die ervoor zorgt dat je meer online opslag kan gebruiken, hiervoor moet je meestal maandelijks een bedrag betalen! Hoe meer opslag je wilt, hoe duurder dit wordt!

Een andere online dienst waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt is E-boekhouden. Dit betekend online boekhouden. Voorheen mocht je in Nederland enkel gebruik maken van boekhouding op papier, die ingediend moest worden door een erkende boekhouder. Ook moest de boekhouding volledig op papier bijgehouden worden voor 3 jaar!

Tegenwoordig het online indienen van je boekhouding ook geaccepteerd. Hiervoor gebruiken boekhouders verschillende applicaties die het boekhoudings proces vergemakkelijken! Je hoeft als bedrijf de bonnetjes niet meer bij te houden voor 3 jaar, dit mag je namelijk ook digitaal bijhouden.

Bedrijven kunnen dus echt voordelen hebben aan de online diensten, het is wel belangrijk dat je voor de diensten kiest die perfect bij je bedrijf aansluiten! Om de keuze te maken voor de diensten die je als baas van een bedrijf wilt gebruiken, kan je best ervoor kiezen om eerst een proefperiode aan te gaan. In deze periode kan je dan alle functionaliteiten van de diensten uitproberen om te zien of deze wel iets voor je zijn.

Wanneer dit niet mogelijk is kan je ook altijd op zoek gaan naar verschillende meningen van andere bedrijven of andere mensen die gebruik gemaakt hebben van deze diensten! Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een bedrijf dat online boekhouden aanbiedt? Dan kan je best eens tussen de opties op onze website kijken en lezen wat andere mensen van verschillende bedrijven vinden!

Wat je moet weten over online diensten!

Online diensten zijn software oplossingen die het leven makkelijker kunnen maken. Er zijn verschillende soorten online diensten die heel wat verschillende doelen hebben. Zo zijn er diensten die je helpen ontspannen maar ook verschillende diensten die je bedrijf kunnen helpen om nog efficiënter of productiever te werk te gaan!

Een ander verschil tussen online diensten is dat je zowel gratis als betalende diensten kan vinden! De betalende diensten hebben meestal meer functionaliteiten en mogelijkheden dan de gratis varianten! Ook is de klantendienst van betalende diensten vaak een stuk beter dan die van gratis diensten!

Het is belangrijk dat wanneer je ergens voor gaat betalen, je ook weet of dit wel bij je past. Zo kan je bijvoorbeeld een abonnement aangaan voor een streamingdienst, en er dan pas achter komen dat je het niet echt gebruikt. Het wordt daarom aangeraden om op voorhand een proeftijd aan te gaan waarbij je de diensten kan uittesten voordat je een effectief contract aangaat!

Een andere manier om erachter te komen of een dienst wel iets voor je is, is door gebruik te maken van de mening van andere mensen! Zo heb je tenminste een idee over hoe andere de diensten van een bepaald bedrijf vonden en wat hun ervaringen waren!

Meer Diensten