Autodiensten 101: huren, leasen en kopen!

Autodiensten 101: huren, leasen en kopen!

Autodiensten

Een Auto Huren doe je zo!

Het kan zijn dat je in je dagelijkse leven eigenlijk geen auto nodig hebt, maar het kan altijd zijn dat je om een of andere reden voor enkele dagen of zelfs een aantal maanden toch een auto kan gebruiken. Het huren van een auto wordt dan een heel aantrekkelijke optie! Weet je niet hoe je zelf een auto zou moeten huren of waar je dit het beste zou kunnen doen? Geen enkel probleem, we hebben voor jou een stappenplan voorzien dat je kan gebruiken om een auto te huren!

Stap 1: Waarom wil je een auto huren?

Voordat je op zoek gaat naar bepaalde bedrijven die auto’s verhuren, moet je eerst voor jezelf bepalen waarom je een auto wilt huren. Er zijn namelijk verschillende bedrijven die verschillende soorten auto’s verhuren met andere doeleinden!

 Zo kan je bijvoorbeeld een normale auto huren om een dag of twee te gebruiken als je ergens naartoe moet. Maar er zijn ook autoverhuurders die gespecialiseerd zijn in het verhuren van luxe auto's. Hier kan je dan een Luxe auto huren voor een speciaal evenement. Als je gaat verhuizen en je geen verhuisbedrijf wilt inschakelen, kan je bij sommige autoverhuurders ook terecht voor grotere bestelbusjes waar iedereen met een normaal rijbewijs mee mag rijden! Zo kan je zelf een stuk meer verhuizen dan met je eigen stadswagen!

Stap 2: Zoektocht naar autoverhuurders

Doordat er steeds meer mensen auto’s willen huren, is er ook een groot aanbod aan verschillende bedrijven waar je terecht kan om een auto te huren. Je kan dus best eerst even opzoeken waar je in jouw buurt auto’s kan verhuren.

Het is dan ook belangrijk dat je weet of de bedrijven al dan niet betrouwbaar zijn. Om hierachter te komen kan je best gebruik maken van reviews die andere mensen hebben geschreven over het bedrijf waar jij interesse in hebt!

Door middel van reviews kan je namelijk te weten komen of je voorgangers een goede of slechte ervaring met een bedrijf hadden. Ook kan je zelf een review achter laten wanneer je een goede of slechte ervaring hebt gehad met een bedrijf! Heb je al een bedrijf gekozen en wil je er achter komen of het een betrouwbaar is? Dan kan je best eens op onze website kijken! Wie weet zie je jouw keuze er wel tussen staan.

Stap 3: Huren van een Auto (op vakantie)

Wanneer je een betrouwbaar bedrijf gevonden hebt komt het leukste deel van het hele proces. Je kan nu zelf zoeken naar een auto die het beste bij je wensen past. Zo kan je bijvoorbeeld voor een SUV kiezen wanneer je wat meer plaats nodig hebt of een kleine stadswagen wanneer je naar een grotere stad wilt gaan!

Het huren van een Auto op vakantie kan je op verschillende plaatsen regelen. Boekingswebsites geven vaak de opties om meteen een auto te huren wanneer je vluchten of hotels boekt via hun websites. Dit zijn meestal betrouwbare diensten, maar je kan ook vaak zelf nog ergens een autoverhuurder vinden in het buitenland. Dit kan goedkoper zijn, maar dit betekent niet dat het ook beter is.

Wanneer je uiteindelijk je Auto gehuurd hebt zul je merken dat je een aantal gegevens moet achterlaten bij het verhuurbedrijf. Zo kan je vaak geen auto huren zonder borg te betalen. Ook is het vaak niet mogelijk om een auto te huren zonder creditcard!

Wat kan je doen wanneer je een auto nodig hebt op lange termijn?

Wanneer je een auto nodig hebt voor een korte periode, is het huren van een wagen de beste optie. Dit is op lange termijn echter niet zo rendabel aangezien de prijs dan hoog oploopt en de kans op ongelukken ook een stuk groter worden.

Het leasen van een auto

Wanneer je dus een auto nodig hebt op lange termijn kan je best voor een andere optie kiezen. Een volledig nieuwe auto kopen is voor veel mensen een te groot bedrag. Je kan dan kiezen om een lening aan te gaan om je nieuwe auto te kopen of je kan ervoor kiezen om een auto te leasen

Een auto leasen heeft een hoop voordelen ten opzichte van het huren of het kopen van een auto. Met een lease betaal je een vast maandelijks bedrag en heb je het recht om de auto te gebruiken, maar de auto is geen bezit van jou. In de maandelijkse betalingen zitten vaak ook nog andere kosten verwerkt, zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de verzekering in je maandelijkse aflossing te verrekenen!

Een auto kopen

Een andere optie die je hebt is om een auto zelf aan te kopen. Voor veel mensen is dit een groot bedrag, maar je kan bij de bank een auto lening aangaan om deze te betalen. Door het nemen van een auto lening, hoef je je geen zorgen te maken dat er een groot bedrag van je spaarrekening af gaat.  Het voordeel van het kopen van een auto is dat deze effectief eigendom van jou is!

Wanneer je de auto dan gaat bestellen kan je ook alle auto accessoires die je erop wilt hebben zelf kiezen. Zo kan je de auto volledig naar wens krijgen! Doordat de auto volledig van jou is, kun je deze ook zonder problemen, een aantal jaar later, weer verkopen en eventueel nog een redelijke som geld terug verdienen! Een nadeel wat je hebt bij het kopen van een auto is dat je alle extra kosten ook zelf moet regelen en vaak apart moet betalen. Denk hierbij maar aan verzekeringen en wegenbelasting.

Verzekeringen

Wanneer je een auto koopt heb je hier ook een verzekering voor nodig. Hier bestaan ook verschillende varianten in, zo kan je bijvoorbeeld een verzekering aangaan die alleen de schade aan een andere auto dekt wanneer jij een ongeluk veroorzaakt. Je hebt echter ook meer geavanceerde, vaak ook duurdere, opties zoals omniumverzekeringen. Met een omnium pakket zal de schade die jij veroorzaakt aan de andere wagen dekken, maar ook de schade aan je eigen auto dekken!

Je auto verkopen

Een nieuwe auto kopen is altijd leuk, maar je zit dan meestal nog met je oude auto thuis. De meeste garages waar je je nieuwe auto gaat kopen, zullen je een korting geven en je oude auto overnemen. De korting is vaak minder dan wat de auto waard is.

Daarom raden we je aan om altijd eerst je auto aan te bieden op een tweedehands website. Het enige wat je hiervoor moet doen is een aantal foto’s nemen, de informatie van de auto erbij schrijven: kilometerstand, welke soort brandstof de auto nodig heeft, het bouwjaar van de auto. Dit is informatie die een potentiële koper zou willen weten voordat hij of zij komt kijken naar de auto!

Je kan ook best altijd de auto op verschillende plekken aanbieden zodat je zoveel mogelijk mensen de kans geeft om je zoekertje te vinden!

Welke autoservice is nu het meest geschikt voor jou?

Nu we het hebben gehad over de verschillende soorten diensten die je kan gebruiken om aan een auto te geraken is het tijd dat we het gaan hebben over de diensten die het beste bij jou passen!

Ga je op vakantie of heb je maar voor een aantal dagen per jaar een auto nodig? Dan heeft het vrij weinig zin om een auto te leasen of te kopen! In dit geval kan je dus best een auto huren. Wanneer je iets extra wilt toevoegen aan een speciale dag zoals een trouwfeest, kan je er voor kiezen om een luxe auto voor deze gelegenheid te huren. Voordat je ergens een auto gaat huren is het wel belangrijk dat je weet wat andere mensen vonden van de diensten van het autoverhuurbedrijf!

Een Auto kopen of leasen wordt pas aangeraden wanneer je deze op lange termijn nodig hebt. De keuze tussen kopen of leasen is vooral een persoonlijke keuze! Wil jij je auto volledig zelf samenstellen en graag kiezen bij welke verzekering je je aansluit? Dan kies je best voor het kopen van een auto. Als je niet meteen een serieus bedrag van je rekening wilt afhalen, kan je altijd naar een bank gaan om een autolening aan te vragen! Wil je je geen zorgen maken over extra kosten zoals verzekeringen en gewoon een maandelijkse betaling hebben voor je auto? Dan kan je best gaan voor een Lease!

Meer Autodiensten